Doorzoek volledige site
02 december 2015 | JOOS NEVEN

Uponor produceert miljardste meter meerlagenleiding

Na een periode van economische tegenslagen in Europa zijn positieve nieuwsberichten zeer welkom. Dit is er een van. Uponor meldt dat het de productiemijlsteen van een miljard meter meerlagenleiding bereikt heeft.

Pionier

Uponor staat al 25 jaar bekend als een pionier op het vlak van meerlagenleidingen. In die tijd heeft het bedrijf al meerdere innovaties op de markt losgelaten. Anno 1990 presenteerde Uponor de eerste overlapte, gelaste leiding die de voordelen van metaal en kunststof combineerde. Sinds de lancering van de meerlagenleiding heeft Uponor dit product steeds verder ontwikkeld. Zowel de praktische eigenschappen van de leidingen als de veiligheidstechnologie werd verbeterd, zoals bijvoorbeeld het “niet geperst, niet dicht”-betrouwbaarheidslabel in 2001, de kleurcodering in 2007, en de RTM-fitting met geïntegreerde persfunctie in 2011.

Op dit moment produceren de meer dan 100 Uponormedewerkers jaarlijks miljoenen meters leiding voor drinkwaterinstallaties, radiatoraansluitingen, en oppervlakteverwarmingen.