Doorzoek volledige site
16 december 2015 | ANKE GEELEN

Bureau Goddeeris Architecten ontwerpt hoofdkantoor uitzendgroep Konvert

Het gebouw heeft plaats voor 3500 vierkante meter aan kantoren, 1350 vierkante meter aan archiefruimte en 1350 vierkante meter aan ondergrondse parkeerruimte. Illustratie | Bureau Goddeeris Architecten
Illustratie | Bureau Goddeeris Architecten
Illustratie | Bureau Goddeeris Architecten
Illustratie | Bureau Goddeeris Architecten
Illustratie | Bureau Goddeeris Architecten
Illustratie | Bureau Goddeeris Architecten
Illustratie | Bureau Goddeeris Architecten

De uitzendgroep Konvert laat een nieuw nationaal hoofdkantoor ontwerpen door Bureau Goddeeris Architecten. Het gebouw biedt plaats aan 3500 vierkante meter aan kantoren, 1350 vierkante meter aan archiefruimte en 1350 vierkante meter aan ondergrondse parkeerruimte. De site zal gelegen zijn langs de Kennedylaan in Kortrijk. Het einde van de werken is voorzien voor september 2017.

De dubbee L- vorm van het gebouw laat toe om elke cluster van het programma in één vleugel te organiseren. De attractiepolen langs de laan, zoals Kinepolis, het ziekenhuis, het park, Voka en de Xpo-site vormen een context waartoe het nieuwe gebouw zich zal moeten verhouden. Het project moet zich dus in dezelfde stedenbouwkundige logica inschrijven. Het ontwerp richt zich als publiek gebouw naar de straat en zijn omgeving en toont een glimps van zijn interieur aan de voorbijganger.

 

Baksteen: familietraditie

Het gebouw heeft een toegankelijke voorgevel aan de Kennedylaan, maar aan de binnenkant van de site creëerde men een intiemere gevel aan de tuinzijde. Landschappelijk sluit de site zich en creëert ze voor de bezoeker een bijzondere open plek in het groen. Het gebouw benadrukt zo de landschappelijke kwaliteiten van de gegeven plek.  Konvert vervolledigt de Leiedal-bosvlek in het landschap en wordt als een autonoom landschappelijk geheel ontworpen en dit in samenwerking met Bas Smets.

Het gebouw is een glazen doos met lege plateaus van werkvloeren tussen gesloten koppen met daarvoor een voorzetgevel.  Er is gekozen om gebruik te maken van baksteen, een streekeigen product met familietraditie. Door gebruik te maken van op maat gemaakte gevelstenen krijgt de gevel een sculpturaal karakter.

Met een K-peil onder 30 en een E peil onder 50 beantwoordt het project aan de strengste normen. Het gebruik van duurzame, natuurlijke en recycleerbare materialen minimaliseren de biologische voedafdruk.