Doorzoek volledige site
11 januari 2016 | MARIJKE MARIS

Eric Parry Architects onthult nieuwe kantoortoren in Londen

Illustratie | Archdaily
Illustratie | Archdaily
Illustratie | Archdaily
Illustratie | Archdaily

Het in Londen gevestigde bureau Eric Parry Architects heeft een ontwerp onthuld voor een 73 verdiepingen tellende kantoortoren in het hart van het financiële district van Londen. Het gebouw krijgt de naam 1 Undershaft (naar het adres) en zal een van de hoogste torens in de stad worden (294,6 m), alleen Renzo Piano's Shard is hoger (306m).

Zeven op zeven

In opdracht van Aroland Holdings (Singapore), zal het complex 90000 m² interne ruimte bevatten en voorzien zijn van een nieuw openbaar plein aan de basis en van de langste openbare tentoonstellingsgallerij van de hoofdstad, aldus Parry. Het komt ​​in de plaats van de bestaande Aviva Tower.

"De meeste wolkenkrabbers worden gebruikt van maandag tot vrijdag, maar 1 Undershaft zal zeven dagen op zeven benut kunnen worden. Het publiek zal elke dag kunnen genieten van het nieuwe plein, het uitkijkplatform en het restaurant," vervolgt Parry. "Dit project wordt de parel aan de kroon van Londen. Ondertussen creëren we meer, kwalitatieve kantoorruimte die hard nodig is en brengen we het publiek weer samen met de hoogbouw in de stad."

De bouwaanvraag wordt naar verwachting begin 2016 ingediend.