Doorzoek volledige site
06 januari 2016 | ARCHITECTURA.BE

Architectura.be zoekt BIM-expertise voor extra nieuwsbrieven, dossier én BIM-boek

Alles wijst erop dat 2016 het jaar wordt waarin BIM ook in de Belgische bouwsector doordringt. Architectura.be gaat uitvoerig aandacht besteden aan het BIM-gebeuren. Uiteraard in de vorm van een aantal artikels, maar we gaan nog een stapje verder. We hebben alvast een BIM-dossier opgestart, gaan er twee extra nieuwsbrieven aan wijden. In het najaar willen we zelfs een BIM-boek uitbrengen. En u kan ons daarbij helpen. 

Om ons te verdiepen in BIM konden we een beroep doen op de Franse architecte Yasmine Depret die momenteel nog stage bij ons loopt en ook nadien bij ons aan de slag blijft voor de redactie en vertaling van BIM-artikels.


Extra nieuwsbrieven

Yasmine heeft al veel input verzameld over BIM, maar voor de extra nieuwsbrieven rekenen we ook op input van andere bedrijven die hun expertise over BIM met ons doelpubliek willen delen. Hebt u zelf ervaring en expertise over BIM, aarzel niet om het ons te bezorgen via info@architectura.be

Timing:

  • Nieuwsbrief 1: 27 januari 2016 – deadline materiaal: 15 januari
  • Nieuwsbrief 2: 12 april 2016 – deadline materiaal: 15 maart 2016 

Naar welk materiaal zijn we op zoek?

We zijn uitdrukkelijk niet op zoek naar puur commerciële teksten en publireportages. Wel naar input die interessant en relevant is voor architecten en ingenieurs die zich willen verdiepen in de BIM-problematiek. We denken hierbij aan case studies, technische columns, artikels over nieuwe BIM-toepassingen, enz. 

Hoe materiaal aanleveren?

Lever ons bij voorkeur een basistekst aan in word-formaat. U hoeft zich geen zorgen te maken over taal en stijl van de tekst. Wij herschrijven de tekst wel waar nodig. Lever liefst ook enkele foto’s of illustraties aan in jpg-formaat om bij de tekst te plaatsen.

Gratis?

U hoeft niet te betalen om de content aan te leveren. Als ons redactieteam van oordeel is dat de info inderdaad relevant is voor onze doelgroep, wijden we er graag een artikel aan op onze website en onze nieuwsbrief.

Extra visibiliteit

Als u zich als BIM-pionier of -specialist wilt profileren bij onze doelgroep, vormen onze site en zeker ons BIM-dossier en onze extra nieuwsbrieven hiervoor een ideaal platform. Als u daar meer over wenst te weten, mag u ons dat laten weten (info@architectura.be, 011/56.19.50). Onze sales verantwoordelijken Inge en Davy lichten u de commerciële mogelijkheden graag vrijblijvend toe. 

 

BIM-publicatie

De plannen staan nog in hun kinderschoenen, maar we zijn vastbesloten om in het najaar van 2016 een BIM-boek uit te brengen. Het zal enerzijds een naslagwerk vormen voor iedere bouwprofessional die op zoek is naar meer informatie over BIM en anderzijds een overzicht van de Belgische bedrijven en organisaties die gespecialiseerd zijn in BIM. Als u daar aan wilt meewerken of in de publicatie aan bod wilt komen, aarzel niet om het ons te laten weten, eveneens via info@architectura.be