Doorzoek volledige site
22 januari 2016 | KARLIEN MOMBERS

Hansgrohe presenteert Talis Select

Talis Select
Talis Select E 120
Talis Select S 100
Talis Select E Comfortzone
Talis Select S Comfortzone
Talis Select workflow 1
Talis Select workflow 2
Talis Select workflow 3

Hansgrohe introduceert zijn populaire Select-technologie nu ook bij kranen in de badkamer. Bij de nieuwe reeks Talis Select kun je snel de waterstroom aan- en uitzetten met een druk op de Select-knop in plaats van met de bedieningshendel. Eenvoud die water kan besparen.

Select – met een druk op de knop

Hansgrohe introduceerde de select-technologie voor het eerst in zijn handdouches, waarbij je met een druk op de knop van straalsoort wisselt. Later ontwikkelde Hansgrohe ook hoofddouches, thermostaten en afwerksets met Select om snel tussen functies te kunnen switchen. Vorig jaar kregen ook enkele keukenkranen een handige Select-knop. Ideaal om met vuile of volle handen snel de keukenkraan aan of uit te zetten. Met de introductie van de badkamerkraan Talis Select kun je nu in het hele huis gebruik maken van de Select-technologie.

 

Mechanische eenvoud

"De kracht van de Select-technologie ligt in zijn eenvoud. Je zet de kraan aan of uit met een eenvoudige druk op de knop. De temperatuur regel je door de knop horizontaal te draaien. Het mechanische systeem werkt dankzij een speciaal ontwikkelde cartridge. Op de knop drukken gaat snel en intuïtief. Zo ben je minder geneigd om water weg te laten stromen en bespaar je op je waterfactuur," stelt Hansgrohe. 

 

Minder water verspillen: EcoSmart

Waar een standaardkraan vroeger tot 13 liter per minuut verbruikte, doen de huidige modellen van Hansgrohe dat een stuk beter. Ze zijn namelijk voorzien van Hansgrohes EcoSmart-technologie. Met de hulp van een perlator wordt de waterstroom gelimiteerd tot zo’n vijf liter per minuut. Doordat de perlator het water tegelijk met lucht verrijkt, krijgt je een zachte, volumineuze waterstraal. Wanneer je minder water verbruikt, warm je minder water op en bespaar je ook op je energiefactuur.

 

Universeel design

Talis Select is verkrijgbaar in twee versies: met een vlakke uitloop (Talis Select E) of met een ronde, conische uitloop (Talis Select S). De heldere lijnen en de naadloze overgang van de uitloop in het kraanhuis leveren een universeel ontwerp op. De kranen werden ontwikkeld in nauwe samenwerking met Phoenix Design, de vaste designpartner van Hansgrohe en worden in verschillende formaten aangeboden om te passen bij elk wasbekken.

 

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS