Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | KARLIEN MOMBERS

HAROL stelt nieuwste generatie zonwering voor

Patio Nomo
Verandazonwering VZ080-ZIP overzicht
Close up verandazonwering VZ080-ZIP
Verandaopbouw bottom up
Verandaopbouw zijkant
Montageplaatjes
SC900 Montageplaat
SC900 Montageplaat 2
Patio Fusion
Sectionale poort SP800 COMPACTO onderplaat
Sectionale poort SP800 COMPACTO scharnieren

HAROL presenteert zijn nieuwste generatie zonwering die past op alle horizontale en hellende glasvlakken in woningen en veranda’s, resulterend in een uniform en elegant zonweringdesign voor de hele woning. Op Batibouw wordt de eersteling voorgesteld, de verandazonwering VZ080-ZIP voor de kleinste glasoppervlakten (<9m2). Ook de nieuwe modellen van Patio's, de Nomo en de Fusion worden gepresenteerd, net als de plaatsbesparende sectionale poort SP800 COMPACTO.

De nieuwe generatie zonwering

‘Past op elk vlak’: Zo vat HAROL het nieuwe zonweringsysteem samen. Isabelle Wintmolders , marketing en communicatie manager bij HAROL: "De steeds complexere architectuur met glaspartijen vraagt dat we soepel kunnen inspelen op elke bouwsituatie om telkens en wooncomfort en energiebesparing extra te verhogen . Deze nieuwe generatie zonwering is als een Zwitsers zakmes, dat voor elke behoefte een oplossing biedt en bovendien zeer knap oogt. Wat architecten en (ver)bouwers zeker niet onberoerd laat."

In 2016 zal elke horizontale of hellende beglazing kunnen afgedekt worden: in rechtstreekse opbouw of met steunvoeten, als terrasoverkapping in aanbouw, verticaal als screen, horizontaal voor plafondopeningen, als inbouw tussen twee muren, … Zijdelingse screens, ledverlichting en regenwering zijn voorzien voor aanbouwconstructies. Ook het doek beweegt naar keuze top-bottom of links-rechts. Elke zonwering garandeert maximaal installatiegemak met toegang langs boven, een eenvoudig doekspansysteem, verschillende steunvoeten en een zeer makkelijk koppelsysteem.

Het strakke en tijdloze design van de zeer compacte kast van de nieuwe zonwering is geschikt voor elke bouwstijl. Dit extra slanke ontwerp biedt een onbelemmerd zicht naar buiten en ontsiert de gevel niet. Het innovatieve ‘schroefloze’ design zorgt zowel voor uniformiteit in het gamma als voor een fraai, esthetisch resultaat.

De meeste modellen zullen beschikken over ultrastrakke doeken met een ZIP-systeem. Dit systeem is insectwerend, windbestendig en niet onderhevig aan slijtage. Daarnaast heeft HAROL goed nieuws voor lichte of langslapers: ingenieurs zijn er in geslaagd een maximale uitval van het doek te realiseren zonder lichtinval. Hierdoor is de oplossing geschikt als verduisteringsscreen voor binnen- en buitentoepassingen.

 

Buiten nog meer genieten van én na de zon

In het gamma Buitenleven beschikt HAROL over 3 daktypes: lamellendaken, patio’s of vouwdaken en pergola’s met opgerolde doek. Het type Patio of vouwdaken breidt dit najaar uit met 2 nieuwe modellen: de Nomo en de Fusion.

De volledig horizontale Patio Nomo is geschikt voor elke situatie, vrijstaand of in aanbouw. Glazen schuifwanden, ingebouwde screens en ledverlichting rondom garanderen nog meer buitencomfort, zelfs bij hevige regenval. Uniek aan dit systeem is het gebombeerde doekprofiel met dubbele afwatering langs beide zijden en een kleiner, elegant dwarsprofiel. De maximale overspanning per module bedraagt 7 m x 5,5 m.

Dankzij de ingebouwde screens in de poten langs de voorzijde van de Patio Fusion, bepaal je gemakkelijk de ideale dosis invallend zonlicht. Daarnaast fungeert de Fusion als de perfecte regenwering dankzij een innovatief afvoersysteem, waarbij het water steeds wordt via watergoten en niet langs de zijkanten wordt weggevoerd. Instant sfeer kan je creëren met de ledverlichting, die zowel in de profielen van het doek als in de voorlijst kan worden geïntegreerd. De maximale overspanning per module bedraagt 6,5 x 5 m.

 

SP800 COMPACTO: plaatsbesparende sectionale poort

Op batibouw zal Harol ook de sectionale poort SP800 COMPACTO met afmetingen 3,5 m x 2,25 m voorstellen die speciaal ontworpen werd voor garageruimtes met beperkte oppervlakte of complexe inbouw situatie. De poort combineert eenvoud en stijl in een moderne esthetiek, maar haar grootste troef is plaatsbesparing in compacte garages.Het ontwerp heeft zowel minder zijruimte als inbouwdiepte nodig is ende veren zitten netjes weggewerkt zodat de ruimte meteen groter lijkt. Met het gecertificeerde veiligheidspakket biedt deze poort stevig weerwerk tegen inbraak.

GERELATEERDE DOSSIERS