Doorzoek volledige site
04 februari 2016 | KARLIEN MOMBERS

Renson stelt POP UP innovation studio voor op Batibouw 2016

Renson Panovista
Renson Skye terrasoverkapping
Renson skye
Renson Panovista - Fenestration China 2015
Renson Detecto
Renson Linius

Renson zal tijdens Batibouw een POP UP innovation studio opbouwen om zijn nieuwigheden voor 2016 voor te stellen aan het grote publiek. Zo kan er kennis gemaakt worden met de Skye, een terrasoverkapping met openschuifbaar lamellendak. Daarnaast presenteert Renson de Panovista, een doekzonwering voor glas op glas hoekramen, en een detectiesysteem voor doekzonwering, de Detecto. Ten slotte kunnen garagepoorten, voordeuren en ramen discreet geïntegreerd worden dankzij Linius.

Skye: terrasoverkapping met openschuifbaar lamellendak

Deze nieuwste telg in het assortiment terrasoverkappingen van Renson is voorzien van aluminium lamellen in het dak die roteren en opengeschoven kunnen worden. De lamellen bieden bescherming tegen regen, zon en wind. In de zomer kan de warme lucht ontsnappen en in de winter schuift het dak open om volop van het zonlicht te genieten. Dit is vooral belangrijk wanneer de skye tegen een muur aangebouwd wordt, zodat er toch zonlicht kan binnenvallen.

De lamellen van de Skye terrasoverkapping zijn zo ontworpen dat ze neerslag zijdelings afvoeren. Alle bevestigingen, bedrading en verankeringen zijn onzichtbaar weggewerkt en de terrasoverkapping kan men uitrusten met ledverlichting in de lamellen, kolommen of profielen, verwarmingselementen en ‘flat panel speakers’. De Skye is op verschillende manieren op te bouwen: vrijstaand, bevestigd tegen een buitengevel, ingebouwd of geïntegreerd tussen twee muren. Ook windvaste screens, glazen schuifdeuren of schuifpanelen integreren is mogelijk.

 

Panovista: doekzonwering voor glas-op-glashoekramen

Panovista doekzonwering is ideaal voor glas-op-glashoekramen en hoekschuiframen, waar conventionele screens geen oplossing bieden. Bij de Panovista zijn geen hinderlijke aluminium profielen of kabels zichtbaar in de hoek. De gepatenteerde technologie zorgt ervoor dat beide zijden van het systeem tegelijk af- of opgerold worden en zorgen zo voor de gewenste zonwering, zonder daarbij in te boeten aan zicht naar buiten toe.

Bij de ontwikkeling van de Panovista werd aandacht besteed aan het esthetische aspect en een vlotte integratie. De kast en zijgeleiders kunnen esthetisch weggewerkt worden in de gevel en de onderlat verdwijnt in de kast als de screen volledig opgerold is. Het systeem wordt geleverd met glasvezeldoeken met een zeer hoge zonweringscoëfficiënt. Profielen en doeken zijn in verscheidene kleuren beschikbaar. De Panovista is beschikbaar met 2 types kasten, waarvan de grootste geschikt is voor hoekramen tot 6000 mm breed aan elke zijde en maximum 3400 mm hoog. Geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie, particuliere woningen als projecten. Het is verplicht om de Panovista te combineren met een windsensor.

 

Detecto: detectiesysteem voor Fixscreen en Fixvent Mono AK EVO

Fixscreen doekzonwering (en Fixvent Mono AK EVO- ventilatie én zonwering) die uitgerust is met een Detecto-motor, stopt automatisch wanneer ze een obstakel detecteert. De screens worden zo beschermd en bieden een hogere duurzaamheid. De eindklant hoeft zich dus geen zorgen te maken over een vergeten borstel tegen het venster, speelgoed onder de zonwering of geblokkeerde zonwering door vorst. Het detectiesysteem maakt een onderscheid tussen een obstakel en een windstoot. Aangezien het Renson Detecto-systeem de begin- en eindpunten automatisch opnieuw instelt, is een gewenste doekspanning op elk moment gegarandeerd.

Naast die voordelen voor de eindklant, wint de installateur heel wat tijd omdat hij bij de montage de begin- en eindpunten van doekzonwering  eenvoudiger kan instellen en afregelen. Dankzij de ‘Connect& Go’-technologie is het bovendien mogelijk om de motor snel en eenvoudig te monteren. Verder kunnen verschillende screens parallel geschakeld worden en is het mogelijk om dit systeem te verbinden met detectoren of een domoticasysteem.

 

Linius: garagepoort, voordeur en ramen discreet geïntegreerd

In de hedendaagse architectuur is een strak samenspel van verschillende soorten gevelbekleding steeds vaker van belang. Bakstenen, buitenpleisters en houten of aluminium lamellenwanden gaan vaker hand in hand binnen één project. De Linius-gevelbekleding van Renson speelt al langer in op die trend met aluminium lamellen die onzichtbaar op clips gemonteerd worden.

Om gevelaccenten nog strakker te kunnen doortrekken, komt zowel van architecten als van particulieren vaker de vraag om naast voordeuren en ramen ook sectionale garagepoorten met dezelfde aluminium lamellen te bekleden. Daarvoor blijft Renson de handen in elkaar slaan met L-Door. Die firma kan als producent, verkoper en plaatser van sectionale poorten deze sectionale garagepoorten aanbieden, bekleed met de lamellen van Renson. In dit concept kan de garagepoort onzichtbaar geïntegreerd worden in een gevel die op dezelfde manier afgewerkt werd.

GERELATEERDE DOSSIERS