Doorzoek volledige site
20 januari 2016 | JOOS NEVEN

Brussels Real Estate 2016 brengt status quo Brussels vastgoed in beeld

Op donderdag 28 januari zal Brussels Real Estate 2016 doorgaan in de Bozar. Het opzet is om de huidige vastgoedontwikkeling aan de kaak te stellen en de toekomstige uitdagingen aan te kaarten. Onder meer het Pegasus Park, de verdubbeling van de woningbouw en de reconversie van de Leopold II-toren staan op het programma.

Kantorenmarkt

Niemand minder dan Pascal Smet, minister van Mobiliteit en Openbare Werken in de Brusselse regering opent het evenement. Smet zal de impact van vastgoedontwikkeling en mobiliteit op de algemene levenskwaliteit in onze hoofdstad bespreken. Hierna volgt een overzicht over de huidige marktsituatie van de kantoorgebouwen, door Bart Hanssens van Inventimmo ditydev.brussels. Philip Walravens (managing director Tribeca Capital) neemt vervolgens over om de heropleving van het Pegasus Park in de Brusselse periferie te bespreken.

 

Residentieel Brussel

Na de lunch stelt Céline Janssens van Stadim haar toekomstvisie op de woningbouw voor. Aangezien Brussel een van de snelst groeiende steden is, hoort de woningbouw verdubbeld te zijn in 2020. Janssens legt uit hoe we dat kunnen realiseren. Vervolgens neemt Béatrice Baugniet (business unit manager Matexi Brussel) een ander project onder de loep dat inspeelt op de bevolkingsgroei: de reconversie van de Leopold II-toren. Ten slotte komt de opwaardering van de Zuidwijk aan bod: Yves Rouyet van ADT/ATO stelt het Zuidwijkplan voor dat samen met de stad Brussel ontwikkeld werd. Willem Lerinckx, Executive Officer Atenor Group, introduceert project Victor. In deze laatste presentatie krijgt u meer informatie over dit grootschalig project dat voorziet in de behoefte aan verdichting van kantoren en winkels in de buurt van het station.

 

Praktisch:

  • Datum: donderdag 28 januari 2016

  • Tijd: 12.15 – 17.00 uur

  • Locatie: BOZAR, Brussel

  • Meer informatie: www.brusselsrealestate.be