Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | KARLIEN MOMBERS

BTicino pakt uit met videofonie via smartphone

Op Batibouw pakt BTicino uit met de nieuwe binnenpost Classe 300 X13E. Deze videofoon is een oplossing die het beste haalt uit de combinatie van het vertrouwde BTicino-tweedraadssysteem en de koppeling naar smartphone via Wi-Fi en het 3/4G netwerk.

 

Een eenvoudige installatie in drie stappen

Het toestel wordt net zoals een standaard binnenpost rechtstreeks aangesloten op de tweedraadsinstallatie videofonie. Zowel in nieuwbouwprojecten als bij renovatie kan deze oplossing gebruikt worden. De oude 2-draadstoestellen kunnen vervangen worden door de nieuwe Classe 300.

Vervolgens installeert de eindgebruiker enkel een app (iOS en Android) op zijn smartphone om deze als tweede ‘virtuele’ interne unit te kunnen gebruiken. Via Wi-Fi connecteert de videofoon met het lokaal netwerk en de smartphone als je thuis bent. Een Cloudservice zorgt via de router en het 3G/4G-netwerk voor de verbinding van de Classe 300 X13E met de smartphone wanneer die zich buitenshuis bevindt.

 

Altijd bereikbaar

Belt iemand aan de voordeur, maar is er niemand thuis? Het signaal wordt doorgestuurd naar de smartphone, ongeacht waar die zich bevindt. Het is mogelijk om van op afstand de deur te openen of de beelden te bekijken. BTicino stelt via de Cloud opslagcapaciteit ter beschikking om te registreren wie aan de deur is geweest.

Laagdrempelig. Dat was de insteek van BTicino bij de ontwikkeling van een nieuwe videofoon met smartphone connectiviteit. Met de Classe 300 X13E is dat gelukt; voor het opzetten van dit type communicatie op afstand is geen specifieke IT-kennis vereist van de installateur of de eindgebruiker.

GERELATEERDE DOSSIERS