Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | KARLIEN MOMBERS

Duco toont ventilatieoplossingen voor een ideaal binnenklimaat

Ducotronic System
Ducovent Design
Bedieningsschakelaar

Duco toont de bezoekers op Batibouw 2016 gezonde en slimme woningventilatieoplossingen. Met een compleet gamma aan intelligente ventilatieroosters en het DucoTronic System, een vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem dat metingen uitvoert op basis van CO2 en vocht, behaalt Duco naar eigen zeggen de laagste reductiefactor in de markt (tot 0,35).

NightBoost-functie voor beter E-peil

De Ducobox is volgens Duco een toonbeeld van vraaggestuurde luchtafvoer en energiezuinigheid. De DucoBox Silent, die speciaal ontwikkeld werd voor de renovatiemarkt, en de DucoBox Focus voor de nieuwbouwmarkt, zijn al een tijd geleden op de markt gebracht. Maar Duco levert de Focus voortaan met NightBoost-functie die vraagsturing bij te hoge temperaturen deactiveert. Hierdoor vermindert de kans op oververhitting en garandeert Duco een betaalbare en gezonde oplossing voor E50-woningen.

 

Functionele en esthetische oplossingen voor elke situatie

Om een optimaal binnenklimaat te creëren ontwikkelde Duco diverse (design) sensoren die een efficiënte luchtafvoer, op basis van CO2- en/of vochtmetingen, in zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten garanderen. De DucoVent Design toont dat esthetiek en functionaliteit elkaar kunnen aanvullen. Dit afvoerventiel integreert zich dankzij het strakke design haast onzichtbaar in de ruimtes waar er afgezogen wordt en bestaat in verschillende uitvoeringen. De extra geluiddemping vormt een bijkomende troef.