Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | KARLIEN MOMBERS

Niko Home Control bespaart energie en zet in op een veilige, comfortabele woning

Niko Home Control bespaart energie en zet in op een veilige, comfortabele woning
Niko Home Control videofoon
Illustratie | Liesbeth Goetschalckx
Astandsbediening
Thermostaat
Dimbediening

Om de waarde van een huis op punt te houden, is het belangrijk om te weten hoe energiezuinig het is. Met Niko Home Control is het mogelijk om op een eenvoudige manier alle elektrische functies van een woning te controleren via een aanraakscherm aan de muur, een smartphone of een tablet. "Dit systeem maakt de woning veiliger en comfortabeler en stelt de gebruiker in staat om actief energie te besparen," stel Niko.

Met Nike Home Control kan je bijvoorbeeld de rolluiken bedienen, het licht dimmen of er een videobuitenpost op aansluiten om te weten wie er aan de deur staat. Maar het kan ook creatiever. Het systeem maakt het mogelijk om sferen in te stellen op het display. Denk bijvoorbeeld aan ‘tv-avond’, ‘diner zonder kinderen’ of ‘thuiswerkdag’. Met één druk op de knop bepaalt de gebruiker in welke mate de lichten gedimd mogen worden, of de rolluiken omhoog of omlaag blijven en op welke stand de verwarming mag staan. Het scherm toont een overzicht van de status van het hele huis.

 

Energieverbruik opvolgen

Met Niko Home Control leert de gebruiker actief omgaan met het energieverbruik in de woning. Op het display van de Niko Home Control-installatie kan men op elk moment het elektriciteits-, gas- en waterverbruik bekijken. Ook de opbrengst van zonnepanelen en het sluimerverbruik van diverse toestellen kunnen op de voet gevolgd worden.

Dankzij de indeling in zones wordt elke ruimte van de woning alleen verwarmd op de momenten dat dit nodig is. "Bij een nieuwbouwwoning kan men zo tot 14 % besparen op de verwarmingskosten, bij een renovatie loopt dat zelfs op tot 18 %," aldus Niko. 

Met de ecotoets kan men de woning in ecostand zetten waardoor overbodige verlichting en toestellen uitgezet worden. Niko Home Control kan je ook via een app op je smartphone of tablet bedienen zodat je ook van op afstand kan nagaan of  de lichten en het koffieapparaat wel uit zijn en de verwarming niet voor niets staat te draaien.

 

Andere troeven van Niko Home Control

Een veiliger huis

 • Combineer Niko Home Control met de nieuwe videobuitenpost om te weten wie er aan de deur staat.
 • Stel een paniektoets in: met één druk op de knop gaan alle lichten aan.
 • Activeer de aanwezigheidssimulatie bij langere afwezigheid: de gordijnen schuiven vanzelf open en toe, en de lichten blijven ’s avonds een tijdje branden.
 • Combineer eenvoudig met bewegingsmelders.

 

Een comfortabeler leven

 • Zet de verwarming (eventueel van op afstand) aan zodat het warm is bij thuiskomst.

 • Laat de ventilatie automatisch naar een hogere stand gaan wanneer je een douche neemt.

 • Dim de lichten vanuit de zetel.

 • ’s Avonds in het donker thuiskomen? Duw op de ‘alles aan’-toets, waardoor alle lichten langs je traditionele looproute aanfloepen.

 

Knap design

 • Het nieuwe touchscreen van Niko Home Control is strak met duidelijke symbolen.

 • Niko Home Control kan men ook combineren met traditionele drukknoppen. Hiervoor heeft Niko tal van stijlen en modellen in de eigentijdse reeksen Niko Pure, Niko Intense en Niko Original. Zo kies je alle displays, drukknoppen, stopcontacten in één stijl.

 • De nieuwe videobuitenpost werd al bekroond met een Red Dot Design Award 2014.

 

GERELATEERDE DOSSIERS