Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | MARIJKE MARIS

Taiwan bouwt glazen muiltje voor sprookjesachtige trouwfoto's

Illustratie | Dezeen

In Taiwan is een kerk gebouwd in de vorm van een reusachtig glazen muiltje. De legendarische schoen van Assepoester moet vrouwelijke bezoekers verleiden. Meer dan 320 getinte glazen panelen werden gebruikt om de 16 meter hoge pump te creëren. Hij werd gebouwd door de lokale overheid van de Taiwanese zuidwest kust. De kerk zal niet gebruikt worden voor ceremonies maar zal dienst doen als locatie en decor voor fotoshoots van aanstaande bruidsparen, een populaire traditie in het land.
 

Voor vrouwen

"We willen het een heerlijke, romantische plek maken," vertelt de lokale recreatiemanager Pang Tsuey-Ping aan de BBC. "Elk meisje droomt er immers van hoe ze eruit zal zien als bruid."

Hoewel het niet duidelijk is wat er zich in het gebouw bevindt, is er wel een soort podium gebouwd in de opening van de schoen, ongeveer halverwege de structuur. "Er komen wel 100 attracties in de kerk om vrouwen aan te trekken, zoals esdoornbladeren, stoelen, koekjes en gebak, ... "


Er was eens

Het project is naar verluidt geïnspireerd op een lokaal verhaal. In de jaren 60 moest een 24 jarig meisje dat aan de ziekte van Blackfoot leed (een vasculaire ziekte, die alleen voorkomt aan de zuidwestelijke kust van Taiwan), haar beide benen laten amputeren. Hierdoor werd haar huwelijk geannuleerd en bleef ze ongehuwd. Ze bracht de rest van haar leven door in een kerk.

Het glazen muiltje moet openen vóór 8 februari 2016, op tijd voor het Chinese Nieuwjaar.

Azië heeft een verscheidenheid van ongebruikelijke trouwlocaties. In Japan, kunnen koppels trouwen in een kapel met regenboogtinten op de muren of in een spiraalvormig gebouw omringd door twee gebogen trappen. In China heb je ook nog de gelegenheid om te trouwen in een cilindervormig registratiekantoor dat eruit ziet alsof het is overladen met confetti of in een structuur met een opvallend V-vormig dak.