Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | JOOS NEVEN

Onzichtbare draaideuren Argent succesvol getest op brandwerendheid

Minimalistische architectuur gaat hand in hand met strakke lijnen en een sobere look. Ook het interieur moet deze lijnen volgen en daarvoor ontwikkelde Argent Alu het Invisiblegamma: draai-, schuif-, en pivotdeuren die helemaal in de wand worden geïntegreerd. Geen kader. Geen scharnieren. En sinds kort ook bewezen brandveilig.

Onzichtbaar

Normaal gezien integreren deuren prima in een strak interieur dankzij een aluminium deurkader dat ingepleisterd wordt. In combinatie met de Invisible Neo S-5, M-6, of L-7 scharnieren van Argent is het nu ook mogelijk om de scharnieren weg te werken in het deurkader en –blad. Dit totaalpakket moet dus een antwoord bieden op de vraag naar een totaaloplossing in minimalistische interieurarchitectuur. Het Invisidoor-gamma is geschikt voor deurdiktes van 38-40, 44, of 50 mm.

 

Brandwerendheid

Op vlak van brandwerendheid ligt de lat steeds hoger, zeker in publieke ruimtes, hospitalen, appartementen, ... Daarom heeft Argent onlangs twee nieuwe brandtesten laten uitvoeren op de Invisidoor DL44 en DL50. En met succes: het draaideursysteem met Invisble Neo M-6 scharnieren doorstond de test op 30 minuten met verve. Voor de brandtest was de invisidoor DL50 uitgerust met een ingebouwde deurdranger type ITS-96 van Dorma. Met deze geslaagde test van de Invisidoor DL44 en DL50 hoopt Argent ook op de Engelse markt hun oplossingen aan te kunnen bieden en hun internationalisering verder te zetten.