Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | JOOS NEVEN

Alcoa breidt deurenassortiment uit met pivotdeur en paneeldeur

Recent heeft Alcoa twee opmerkelijke nieuwe deuren opgenomen in zijn gamma: de minimalistische RT72 Reflex paneeldeur en een moderne pivotdeur. Die laatste heeft het bedrijf specifiek ontworpen voor de Belgische markt. Op het eerste gezicht verschillen de deuren radicaal van elkaar. Toch delen de ontwerpen een sobere toets.

Een bijzonder welkom

De nieuwe pivotdeur is duidelijk een buitendeur voor wat excentriekere residenties. Alcoa biedt zijn nieuwe telg volledig op maat aan, wat de constructeur enkel ten goede komt. Verder is het profielsysteem gemaakt voor een simpele constructie. Esthetisch ziet de pivotdeur er modern en soepel uit; niet enkel omdat de scharnieren netjes zijn weggewerkt, maar ook door de uitvoering met glas. De eindgebruiker kan kiezen voor grotere deurvlakken dankzij het scharnierpunt dat in het midden van de deur ligt en zo hogere gewichten gemakkelijk af te dragen maakt. De pivotdeur is ten slotte ook verkrijgbaar met de GT70S ‘steel look’-afwerking, waardoor de deur ook inbraakwerend kan worden uitgevoerd.

 

Een naad zichtbaar

De RT72 is een strakke paneeldeur met RVS-look scharnieren. Zowel aan de binnen- als buitenzijde is de deur voorzien van een aluminium plaat. Het ontwerp ziet er modern uit, met een minimaal lijnenspel. Van de ene naar de andere kant van het kozijn is er slechts een naad zichtbaar. In tegenstelling tot de pivotdeur, is de RT72 vooral geschikt als binnendeur in kantoren en woningen. Naar wens kan de deur uitgevoerd worden met glas of extra belijningen in de aluminium plaat. Een leuk detail is dat de eindgebruiker de greep van de deur zelf mag kiezen. Naast deze persoonlijke toets is het ten slotte ook nog mogelijk om de deur brandwerend (classificatie EI1) uit te voeren.