Doorzoek volledige site
04 februari 2016 | DAGMARA KOSTOEVA

Quick-Step presenteert de nieuwe collectie Livyn-vloeren

Cottage Oak Brown
Silk Oak Light
Artisan Planks Grey
Canyon Oak Natural
Light Concrete

Na jaren van research introduceert Quick-Step een nieuwe collectie Livyn-vloeren: Balance en Ambient. Livyn zou de look and feel van echt hout of steen bieden, maar met de praktische voordelen van een vinylvloer: warm, waterdicht, slijtvast en geluiddempend. De voegentechnologie zorgt voor een realistisch effect. Voor de houtliefhebbers is er de Balance-collectie: ‘planken’ van vinyl met een realistisch houtdecor . De Ambient-collectie daarentegen bestaat uit tegels met een steen- of betondecor.

Livyn, een luxelivyn in huis

Omdat een vinylvloer dun is, kan men deze gemakkelijk bovenop een oude vloer plaatsen. Daarnaast is vinyl een goede warmtegeleider, waardoor het geschikt is om te combineren met vloerverwarming of -koeling. Het Uniclic Multifitkliksysteem zorgt ervoor dat de Quick-Step-planken eenvoudig te plaatsen zijn. De grootste voordelen van het vinyl zitten in de topcoating. Deze bovenste laag voorkomt vlekken en strepen, waardoor de vloer gemakkelijk te onderhouden is. Bovendien heeft de vinylvloer een consistente, matte glans zonder plastic look die de vloer er natuurlijk doet uitzien. Verder zijn de vinylvloeren waterbestendig en geluiddempend.

 

De Balance-collectie

Fast forward to the future: hout is een blijver

Houten vloeren blijven populair, maar volgens Quick-Step is een echte houten vloer niet langer een must en kiest men steeds meer voor een imitatie van natuurlijke materialen. Quick-Step hecht veel aandacht aan onderhoudsgemak en stelt hoge eisen aan de kwaliteit van zijn vloeren. Naar eigen zeggen zijn de vinylvloeren een mooi en betaalbaar alternatief voor hout. “Dezelfde sfeer en uitstraling, maar dan met alle gemakken van vinyl. Perfect in balans”.

 

Imperfectie of perfectie?

Indien men een interieur met imperfecties en met een knipoog naar vroeger wil, is de Artisanale Planken Grijs de beste keuze. De vloeren zijn er ook in een reclaimed versie: Vintage Kastanje en History Eik Grijs. Door de barsten en grote knopen hebben deze vloeren een authentieke en stoere uitstraling. Indien men de voorkeur heeft voor een rustieke look, dan kan men kiezen tussen Cottage Eik Natuur, Eiken Drijfhout Beige, Canyon Eik en Canyon Eik met zaagsneden.

Quick-Step introduceert ook twee types vloeren die perfect en egaal ogen: een gebloemde Franse eikdessin zonder knopen, namelijk de Select Eik en de Zijde Eik met patine en kleine knopen.

 

De Ambient-collectie

Modern en stijlvol met natuursteenlook

Natuursteen en beton blijken eveneens populaire keuzes te zijn voor vloeren. Daarom introduceert Quick-Step de Ambient-collectie vloeren met een betonlook. Deze zijn verkrijgbaar in drie grijstinten: licht, warmgrijs en donkergrijs en in een zwarte leisteen.

 

GERELATEERDE DOSSIERS