Doorzoek volledige site
01 februari 2016 | JOOS NEVEN

Endura Twist: decentrale ventilatie met warmteterugwinning

Muurdoorsnede van de Endura Twist. Illustratie | Renson

Recent pakte Renson uit met zijn nieuwe gedecentraliseerde ventilatiesysteem. De Endura Twist is op maat verkrijgbaar en kan zowel horizontaal als verticaal in een raam ingepast worden. Aangezien er geen leidingen aan te pas komen, komt het systeem zeker van pas bij renovatieprojecten.

Aan- en afvoer

Een dubbele module zorgt voor de warmteterugwinning: de module zuigt verse lucht binnen en voert vuile lucht terug naar buiten. Deze aan- en afvoermodules wisselen cyclisch van richting waardoor de afgevoerde warme lucht de vers aangevoerde frisse lucht verwarmt bij het binnenkomen. Dankzij het bypass-systeem, wordt die warmtewisseling automatisch uitgeschakeld op basis van buitentemperatuur op momenten dat voorverwarming van aangevoerde lucht niet nodig is (in de zomer bijvoorbeeld).

 

Vraaggestuurde bediening

De Endura Twist kan bediend worden met een standaardschakelaar of een touchdisplay. In dat laatste geval is ook een vraaggestuurde bediening optioneel mogelijk. De nodige hoeveelheid frisse lucht die aangevoerd moet worden, wordt daarbij automatisch afgestemd op de binnenluchtkwaliteit. Optioneel is de Endura Twist verkrijgbaar met verschillende filters (F7-filter voor fijn stof en G3-filter voor grover stof).