Doorzoek volledige site
01 februari 2016

Moderne hotels halen voordeel uit Häfele-producten

In het boetiekhotel Ruby Sofie in Wenen maakt men gebruik van het betrouwbare identificatie- en sluitsysteem Dialock van Häfele voor een veilige en snelle self check-in. Häfele-hoteldeuren bieden als individueel geconfigureerd totaalsysteem zowel plannings- als functionele zekerheid. „Lean Luxury“ oftewel betaalbare luxe, luidt het hotelrecept. De boeking en betaling gebeurt online door de klant. De vereiste aan een vijfsterren-luxegevoel in een beperkte ruimte verlangt van de architecten en interieurarchitecten een adequaat planningsvermogen. Häfele is naar eigen zeggen met zijn 360°-projectcompetentie en uitgebreid assortiment de ideale partner om dit alles te bewerkstelligen. 

Häfele hoteldeuren - uniek, veelzijdig én betrouwbaar

De hoteldeuren van Häfele en de geraffineerd verlichte hotelgangen in zwart en grijstinten vormen een perfect harmonieus geheel. De deuren zijn -als gecertificeerd totaalsysteem- uitgerust met perfect op elkaar afgestemde componenten. Dit systeem is uiterst betrouwbaar en kostenefficiënt. De functionaliteit van de deur – zoals bijv. bescherming in geval van brand (brandwerendheid EI 30 volgens EN 1634-1 en rookwerendheid volgens EN 1634-3) – wordt gegarandeerd. Bovendien waarborgt de constructie van de hoteldeur en die van de DT Lite deurterminal van Dialock een zeer hoge bescherming tegen inbraak. 

Stalen kozijnen, beslag, elektronische sluitsystemen, deurbladen en oppervlakken kunnen door deHäfele-ontwerpers individueel gecombineerd worden. Architecten, aannemers en exploitanten krijgen de afgewerkte en voorgemonteerde hoteldeuren aangeleverd door Häfele.

 

Feilloze check-in: waarom ook niet in hotels?

In het Ruby Sofie hotel is er geen traditionele receptie of onthaal meer. In de lobby staan drie terminals voor de self check-in. In samenwerking met Hetras, hotelmanagement-software, heeft Häfele een uitgebreid check-inconcept ontwikkeld waarin Dialock een belangrijke hoofdrol speelt. Het volstaat om uw naam in te geven via het touchscreen waarna de boekingsdata verschijnen. Ten slotte dient u nog te ondertekenen en uw Dialock-identificatiebadge belandt in de uitwerpsleuf aan de voorkant van de terminal. Uitchecken op het einde van uw verblijf is niet meer nodig. 

Bij verlies kunnen de Dialock-check-in-badges geblokkeerd en goedkoop vervangen worden. Toegangsbeheerders kunnen alle sluit- en openingsbewegingen minutieus opvolgen. Toegangs- en sluitrechten kunnen eenvoudig en razendsnel worden gewijzigd. Kortom, een allround-service met onderhoud op afstand en toepassing ter plaatse die zekerheid schept. 

Het systeem bestaat uit de volgende mogelijkheden: een mechanische noodopeningsfunctie, toegangscontrole voor de wellness-sector, verbinding met elektronische betaalsystemen, de integratie in multifunctionele gasten- en toerismepassen, skipassen en elektronische bustickets.

Het Ruby Sofie hotel is een mooi voorbeeld om aan te tonen dat een succesvol hotelontwerp vooral een kwestie is van organisatie, gebruik van synergieën en het efficiënt omgaan met ressources. Het tijdig inschakelen van een competente plannings- en productpartner zoals Häfele helpt hier zeker bij.

GERELATEERDE DOSSIERS