Doorzoek volledige site
04 februari 2016 | DAGMARA KOSTOEVA

Daikins Bluevolution: nieuw gamma aan warmtepomptechnologieën

Daikin Altherma
App
Daikin Altherma
Daikin FTXM comfort
Daikin Emura silver unit front

Het Bluevolution-gamma van Daikin is speciaal ontworpen voor het creëren van een gezonder klimaat, een betere energie-efficiëntie en maximale gebruiksvriendelijkheid. Dit gamma bestaat uit de drie-in-éénoplossingen van Daikin. De lucht wordt zo op een energiezuinige en fluisterstille manier gezuiverd, verwarmd en gekoeld. Dit warmtepompgamma omvat onder meer de nieuwe wandmodel warmtepomp Daikin Emura, het Daikin Comfort FTXM muurmodel en het compact plafondinbouwmodel.

Een gezonder binnenklimaat dankzij Flash Streamer

Het nieuwe Daikin Comfort-wandmodel bevat de Daikin Flash Streamer-technologie. Deze technologie maakt gebruik van elektronen die allergenen, geurtjes en bacteriën op hoge snelheid onschadelijk maken. De lucht wordt in tien minuten gezuiverd, wat tot drie en een half keer sneller is dan bij natuurlijke ventilatie (bewezen in onafhankelijke tests). De Ururu Sarare, het Daikin wandmodel, maakt eveneens gebruik van deze technologie.

 

Uitstekende energieprestatie

De Bluevolution-units hebben een A+++ label. Dit zorgt voor een maximale energie-efficiëntie voor zowel verwarming als koeling. Bovendien zijn de modellen geoptimaliseerd voor seizoensgebonden energierendement. Hierbij houdt men rekening met de seizoensgebonden temperaturen gedurende het hele jaar. Deze automatische aanpassingen van het systeem zouden op hun beurt zorgen voor een nog grotere energiebesparing.

 

Intelligente besturing

Er bestaat nu de mogelijkheid om de Bluevolution-wandmodellen op afstand te regelen door gebruik te maken van een App die Daikin aanbiedt. Bovendien kunnen units aan afzonderlijke zones toegewezen worden. Dit bespaart energie en bewaakt het energieverbruik voor verwarming en koeling. Verder is het nieuwe Bluevolution-gamma in werking fluisterstil. De sensoren regelen automatisch de luchtstroom. Hierdoor wordt tocht tot een minimum beperkt. Bovendien wordt het vermogen ook automatisch beperkt in ruimten waar niemand aanwezig is.  

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS