Doorzoek volledige site
04 februari 2016 | KARLIEN MOMBERS

Een badkamer op maat dankzij Axor Manufaktur

Team Axor Manufaktur
Lothar Schoch
Axor Manufaktur @ the Jane
Axor Manufaktur @ the Jane

Wie een ruimte graag met persoonlijke accenten afwerkt, stoot regelmatig op de grenzen van het industriële productieproces. Voor badkamer en keuken biedt Axor al sinds 2002 een oplossing met Axor Manufaktur: geïndividualiseerde kranen, douches en accessoires voor zowel de privé- als de projectmarkt. Verschillende kleurafwerkingen maar ook persoonlijke wensen zoals kraanwerk op maat of gepersonaliseerd met logo's of wapenschilden behoren tot de mogelijkheden.

Axor biedt een aantal van zijn producten vandaag aan in vijftien afwerkingen: naast goud, roodgoud, nikkel, brons, chroom en zwartchroom - telkens in een matte of glanzende afwerking - kan je nu ook kiezen voor mat of glanzend messing of roestvrij staal. Dit uitgebreide gamma is zowel voor architecten, de projectmarkt als individuele consumenten beschikbaar.

 

Ambacht en technologie

Het team van Axor Manufaktur bestaat uit acht mensen, met Lothar Schoch aan het hoofd. “Onze missie is onze klanten assisteren in het waarmaken van hun visie op een badkamer”, vertelt hij. “Elk onderdeel wordt met de hand afgekant, gepolijst, en gecontroleerd door de bevoegde departementen op fouten.”, vertelt Lothar nog.

 

Resistente coating

De afwerkingskleuren van Axor Manufaktur worden geproduceerd op basis van eigen ontwikkeling en van de PVD-technologie (Physical Vapor Deposition), een milieuvriendelijk proces voor de vervaardiging van bijzondere oppervlakken. In vergelijking met gegalvaniseerde chroomoppervlakken is die coating beter bestand tegen krassen en reinigingsmiddelen en minder gevoelig voor corrosie. Lothar Schoch: “We ontsteken edele gassen onder laboratoriumcondities. Daardoor ontstaat een damp die de objecten een coating geeft. Het resultaat is een oppervlak met een zeer hoge resistentie tegen krassen, schoonmaakproducten en veeleisende omgevingen.”

GERELATEERDE DOSSIERS