Doorzoek volledige site
03 februari 2016 | ARCHITECTURA.BE

Arte brengt opnieuw een hedendaagse versie van Le Corbusier-muurbekleding

Precies een halve eeuw geleden – in 1965 – overleed Le Corbusier, maar het werk van de wereldvermaarde designer en architect blijft hyperactueel. Arte brengt hem daarom een opvallend eerbetoon met zijn nieuwe collectie Le Corbusier - Dots.

Deze design muurbekleding is een herinterpretatie van Le Corbusiers eigen werk; uitgevoerd met innovatieve technieken, maar trouw aan zijn unieke filosofie. Het patroon – dots op een egale achtergrond – is gebaseerd op de muurbekleding met stippenpatroon die hij zelf in 1931 ontwierp. De dots worden echter niet meer aangebracht met olieverf, maar met een reliëfinkt met high gloss afwerking. Ze zorgen voor een subtiele weerkaatsing, waardoor de muurbekleding speelt met licht zoals Le Corbusier dat deed in zijn architectuur.

 

63 kleuren

Kleur staat zonder meer centraal in deze nieuwe collectie. Le Corbusier - Dots is samengesteld rond de ‘Polychromie architecturale’, het befaamde kleursysteem van Le Corbusier. Dit systeem omvat 63 kleuren die je onderling perfect kan combineren. Hij ontwikkelde het als leidraad voor de kleurbepaling van muren en grote oppervlakken in de architectuur.

 

40 combinaties

Alle 63 Le Corbusier-kleuren komen terug in deze nieuwe collectie – als dot, achtergrond of beide. Het patroon is verkrijgbaar in 40 verschillende combinaties. Sommige subtiel – zoals de parelgrijze dots op een ivoorwitte achtergrond – andere uitgesproken contrasterend – zoals okerrood op blauw. Daarmee is er voor elke ruimte, sfeer en stijl een ideale muurbekleding te vinden.

GERELATEERDE DOSSIERS