Doorzoek volledige site
16 februari 2016 | KARLIEN MOMBERS

Unilin toont Impresse en Sarking Comfort op Batibouw

Unilin Impresse
Unilin Sarking Comfort

Unilin, division Isolation, presenteert tijdens Batibouw 2016 Impresse, een esthetische zichtzijde voor dakelementen om de zolder te isoleren en af te werken. Ook Sarking Comfort, een akoestisch performante isolatieplaat bestaande uit PIR-isolatie en houtvezel, zal te bezichtigen zijn.

Impresse, esthetische zichtzijde

Impresse bestaat uit een houtspaanplaat met planchetten van 20 cm waarop een decoratieve folie is bevestigd. Deze doorlopende esthetische zichtzijde met ‘hout look’ straalt warmte uit en sluit aan bij de trend van Scandinavisch design voor het interieur. Impresse is eenvoudig te plaatsen, gemakkelijk in onderhoud en verkrijgbaar in 4 kleuren: wit, bruin, beige en grijs. De folie is krasvast, water- en uv-bestendig en afwasbaar. Na plaatsing zijn er geen extra bewerkingen meer nodig.

 

Sarking Comfort, innovatieve dakisolatie

Sarking Comfort is een akoestisch performante combinatieplaat van PIR-isolatie en houtvezel onderdak. Het is oplossing voor een hoog akoestische dakisolatie waarbij het hellend dak ook meteen waterdicht is. De PIR-isolatieplaten zijn aan twee zijden afgewerkt met een tweezijdig, meerlagig, gasdicht laminaat en een houtvezel onderdakplaat aan een zijde. Sarking Comfort verzekert een hoge totale isolatiewaarde dankzij de PIR-isolatie en het houtvezel onderdak. Bij het Sarking-principe worden isolatieplaten aan de bovenzijde van de draagconstructie geplaatst waardoor men koudebruggen uitsluit . De tand- en groef verbinding in de houtvezelplaat verzekert bovendien een perfecte aansluiting.

Sarking Comfort platen zijn eenvoudig horizontaal te plaatsen en doordat het onderdak reeds bevestigd is aan de PIR-plaat, bespaart men extra tijd. Eens de platen geplaatst zijn, moeten enkel nog de aansluitingen waterdicht worden gemaakt. De platen mogen 12 weken onbeschermd blijven liggen tot de dakafwerking gebeurt. Dit kan dankzij de waterdichtheid en het hoog absorberend vermogen van het houtvezel onderdak.

De Sarking Comfort-platen hebben een bruto afmeting van 511 x 2511 mm, zijn beschikbaar in verschillende diktes en geschikt voor nieuwbouw en voor renovatie.

 

 

GERELATEERDE DOSSIERS