Doorzoek volledige site
16 februari 2016 | KARLIEN MOMBERS

Zink zonder grenzen op Batibouw

Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc
Amazing zinc

Op Batibouw 2016 toont VMZINC de vele gezichten die zinken dak- en gevelsystemen kunnen hebben. Met speciale aandacht voor de twee uitersten van dit spectrum. Aan de ene kant laat VMZINC tal van zinkoplossingen zien voor dak en gevel die heel concreet aantonen dat zink betaalbaarder en toegankelijker is dan men denkt. Aan de andere kant showt VMZINC op Batibouw, onder de noemer ‘Amazing zinc’ verrassende en ongekende architecturale hoogstandjes in zink.

Amazing zinc

Door een keuze te maken uit een ruim gamma natuurlijke zinktinten en tal van verschillende plaatsingstechnieken, kunnen architecturale combinaties gevormd worden waarbij men met lijnen en vormen, met licht en met schaduw, met vlakte en reliëf... kan spelen. Naast deze esthetische mogelijkheden door combinaties van plaatsingstechnieken en tinten, kan een zinken dak en gevel nog meer gezichten aannemen. Het zijn precies deze zinktoepassingen die VMZINC op Batibouw in de spotlight plaatst aan de hand van een ‘Amazing zinc’- totem.

Weinig mensen weten dat je zink kan perforeren. Dit kan met ronde, vierkante of ovale gaatjes waardoor het zink dienst kan doen als zonnescherm met een tactiele meerwaarde en een aangename lichtheid. Het is ook mogelijk om grotere elementen uit het zink te stansen om visueel spannende muurgordijnen te creëren. Deze muurgordijnen kan men voorzien van motieven of tekeningen en men kan spelen met visuele effecten, zoals  uitspringende elementen.

Daarnaast laat zink ook toe om een dynamiek op het dak of de gevel te creëren, door te werken met variabele breedtes van de panelen, of door te werken met horizontale, verticale en zelfs schuine lijnen. Wie ritmischer te werk wil gaan, kan het zink op uitgekiende plaatsen plooien of een streepjescode-effecten simuleren. Zelfs een zinken gevel als sculptuur is een optie door te werken met verschillende dieptes van de zinken bekleding en zo de gevel van een 3D-effect te voorzien.

 

Geen drempels meer

Net zoals ‘Amazing zinc’ komaf maakt met architecturale grenzen, maakt VMZINC op rest van zijn stand komaf met praktische bezwaren. VMZINC wil de bezoeker duidelijke maken dat zink een uitstekende economische keuze is omdat het een lange levensduur heeft, nauwelijks onderhoud vergt en in combinatie met isolatie ook een energiebesparende bescherming biedt. Concreet schuift de fabrikant zijn drie meest betaalbare en gemakkelijk te plaatsen gevelbekledingsoplossingen naar voren: VMZ Staande naad, VMZ Overlappingsprofiel en VMZ 333 Gevelpaneel.

Met VMZ Staande naad kan je een uniek lijnenspel in de hoogte of in de breedte creëren door te spelen met de rechtopstaande naden tussen de panelen. Het VMZ Overlappingsprofiel wordt horizontaal en overlappend geplaatst en het VMZ 333 Gevelpaneel is een systeem met voorgevormde profielen die horizontaal of verticaal geplaatst worden waardoor er als het ware een kleine groef tussen de verschillende panelen zit. Wat deze drie profielen gemeen hebben is dat ze alle drie verkrijgbaar zijn aan betaalbare prijzen en eenvoudig te plaatsen zijn. Ze zijn zeer licht waardoor er geen zware draagconstructie nodig is en de drie systemen zijn voorzien van een eenvoudig tand- en groefsysteem zodat de plaatsing op de werf veel sneller kan gebeuren.

VMZINC maakt ook deel uit van het Isofinish-systeem voor geïsoleerde voorzetgevels, waarbij duurzame isolatieplaten en regelbare gevelschroeven voor een kwalitatief, doorlopend isolatieschild zorgen dat, samen met een duurzame gevelbekleding in zink, geschikt is voor nieuwbouw en renovatie.

GERELATEERDE DOSSIERS