Doorzoek volledige site
09 februari 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Fries spa- en wellnesscenter Badewerk verbetert communicatiekwaliteit met geperforeerde plafondplaten

Illustratie | Siniat
Illustratie | Siniat
Illustratie | Siniat
Illustratie | Siniat
Illustratie | Siniat

In het typisch Oost-Friese spa- en wellnesscenter Badewerk in Neuharlingersiel moest de communicatiekwaliteit duurzaam worden verbeterd, zowel in de communicatieve ruimtes (zoals de receptie) als in de geluidsintensieve zones. Het plafond met akoestisch geperforeerde LaCoustic WAB-platen van Siniat zorgt voor een aangename sfeer.

In een kuuroord is het uiteraard de bedoeling dat gasten tot rust komen en zonder stress kunnen genieten van een wellnessbehandeling of fitnessbeurt in harmonie met de natuur. 

 

Renovatie met natuurlijke materialen

Het nieuwe, luxueuze centrum is ontstaan uit de grotendeels ongebruikte kuurafdeling van kuuroord Neuharlingersiel. Het centrum werd voor de uitgebreide renovatiewerken gedurende vijf maanden gesloten. Voor de interieurinrichting hechtte men veel belang aan het gebruik van natuurlijke materialen zoals gips, hout en steen. De omgeving vormde een schitterende inspiratiebron voor de authentieke bouwstijl.

 

Doorlopende plafonds 

De ruimtelijke akoestiek moest grondig worden aangepakt. De communicatiekwaliteit moest duurzaam worden verbeterd, zowel in de communicatieve ruimtes (zoals de receptie) als in de geluidsintensieve zones. Nu zorgt een akoestisch geperforeerde designconstructie voor een aangename sfeer. De platen zijn verkrijgbaar in klassieke uitvoering als geperforeerde gipsplaat (LaCoustic), maar ook als vochtbestendige plaat (LaCoustic WAB)

Het resultaat is een harmonisch en optisch uniform plafond. In beide uitvoeringen garandeert de beschermfolie op de keerzijde een uitstekende akoestiek. De ronde gaten zijn een optisch consequente voortzetting van de vloeiende vormtaal in de scheepsbouw. Bij de uitvoering moest zeer nauwkeurig tewerk worden gegaan omdat veel ruimtes niet symmetrisch zijn. Bovendien zijn er talrijke kasten voor leidingen (ventilatie, airconditioning, afvoer van baden). Voor een doorgetrokken patroon was het dus uitermate belangrijk dat er zorgvuldig en tot op de millimeter nauwkeurig gesneden werd.