Doorzoek volledige site
09 februari 2016 | ARCHITECTURA.BE

Itec Optimise-vinylvloeren reduceren impactgeluid tot 19dB

Meer akoestisch comfort is een vereiste die vandaag steeds vaker in de aanbestedingsfase voorkomt. Denk maar aan scholen, de zorgsector, werkomgevingen of commerciële ruimtes. Producenten spelen daarop in met innovatieve oplossingen. Zo biedt Itec Contract Floors de  Optimise 50/70 aan, een vloer die volgens de producent tot 19dB impactgeluid kan verminderen. 

Het geluid van stappende voeten, schuivende stoelen en vallende voorwerpen zorgt voor geluidsgolven door de vloer, zelfs doorheen meerdere ruimtes. Een goede akoestische vloerbedekking werpt een buffer op tussen dit soort impactgeluid en de massieve ondervloer, die meestal van beton is.

 

19dB

Binnen het gamma van vinylvloeren heeft Itec Contract Floors de functionele eigenschappen de laatste jaren sterk verfijnd. Onder meer met het oog op meer veiligheid (iSafe) en hygiëne (antibacteriële werking Sanitec), en ook akoestisch comfort. De juiste dikte van de vloer speelt hier een grote rol, want die moet worden afgestemd op de dikte van de betonvloer. Dankzij de hoge dichtheid en superieure isolatie beperkt de nieuwe Optimise 50 /70 akoestische vloer het impactgeluid met een indrukwekkende 19dB.

De Optimise 50 /70 heeft een slijtlaag van respectievelijk 0,50 en 0,70 mm, heeft een breedte van 2 meter op rol en werd speciaal ontwikkeld voor heavy duty-omgevingen. En dat niet enkel op functioneel-technisch gebied. Op de koop toe verkrijgt me een glad oppervlak dat prettig loopt en verkrijgbaar is in tal van dessins om voor elke gewenste sfeer of uitstraling de juiste keuze te kunnen maken. 

GERELATEERDE DOSSIERS