Doorzoek volledige site
10 februari 2016 | DAGMARA KOSTOEVA

Caparol zet in op akoestisch comfort met CapaCoustic-systemen

CapaCoustic Schulmensa
CapaCoustic Kueche Planquadrat
Melapor cirkels

Slechte akoestiek kan enorm hinderlijk zijn, vooral in openbare gebouwen. Om harde en onaangenaam geluid te reduceren, introduceert Caparol  CapaCoustic Melapor en CapaCoustic Fine. "Het Melapor- systeem met absorptieklasse A is dankzij een snelle montage en eenvoudige bewerking uitermate geschikt voor renovatieprojecten. CapaCoustic Fine bestaat uit een akoestische plaat afgewerkt met een speciale pleisterlaag met een open structuur," legt de producent uit. 

CapaCoustic Melapor

Het is heel belangrijk om in openbare ruimtes een aangenaam gevoel te creëren. Dat kan door te veel ongewenste galm en geluid te reduceren. Dit zal de verstaanbaarheid vergemakkelijken, waardoor een aangenamere sfeer gecreëerd wordt. Daarom is er een grote behoefte om akoestiek in ruimtes te verbeteren. Caparol speelt daar op in en brengt CapaCoustic Melapor op de markt met een absorptieklasse A: De hoogste geluidsabsorptie. Deze akoestische elementen bestaan uit melaminehars en zijn heel licht. De CapaCoustic Melapor-elementen kunnen toegepast worden in onder andere kantoren, restaurants en scholen. Naast het absorberen van geluid zijn de elementen eveneens visueel aangenaam. Door de snelle montage en eenvoudige bewerking, zijn de Melapor-elementen geschikt voor renovatieprojecten.

 

Diversiteit voor alle toepassingen

Er zijn twee methoden om CapaCoustic Melapor-elementen te gebruiken. Men kan ze als wand- en plafondplaten verlijmen of als plafondelementen ophangen. De elementen bestaan bovendien in verschillende vormen en zijn in alle kleuren verkrijgbaar. Volgens de producent kan men met CapaCoustic Melapor genieten van een betere geluidskwaliteit, waardoor een vertrouwelijke sfeer gecreëerd wordt.

 

CapaCoustic Fine

CapaCoustic Fine is toepasbaar in zowel nieuwe als bestaande ruimtes. Dit systeem bevat voorbehandelde plafondplaten. Deze kan men onmiddellijk op het plafond lijmen. De CapaCoustic Fine-elementen hebben een geluidsabsorptiewaarde van 0,7. Met andere woorden: 70% van het geluid wordt geabsorbeerd.

 

Wijze van aanbrengen

Op de akoestische platen brengt Caparol een fijn gestructureerde pleisterafwerking – met marmerkorrels – in twee lagen aan. De afwerking wordt dus op een speciale wijze gerealiseerd, waardoor de open structuur van het materiaal bewaard blijft. Bovendien levert dit een glad, naadloos en wit resultaat op. CapaCoustic Fine vormt dus volgens Caparol zowel een functioneel als een esthetisch overtuigende oplossing.

 

 

GERELATEERDE DOSSIERS