Doorzoek volledige site
15 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Beal introduceert beschermingslak voor Mortex

Het toepassen van Bipur op een Mortex ondergrond
Een Mortex tafelblad

Beal International wil met zijn nieuwe product Bipur een verjongingskuur voor Mortex aanbieden, die tevens hardnekkige vlekken moet voorkomen. Bipur is een beschermende lak die Beal International op Batibouw 2016 zal voorstellen. Het moet dé oplossing betekenen om Mortex en gepolijst beton te beschermen en om zijn schoonheid jarenlang te preserveren.

De kwaliteiten van Mortex

Mortex is een hoogstaande, decoratieve afwerkingslaag die gebruikt wordt voor het bekleden van minerale oppervlakken. Momenteel wordt het zeer veel toegepast op muren, meubels en vloeren. Door zijn volledige waterdichtheid is Mortex vooral ideaal voor badkamers, douchereuimtes en buitenpleisterwerk en is het een waardevolle vervanger voor tegels. Door zijn sterkte en hittebestendigheid kan het eveneens gebruikt worden als bovenlaag van keukenbladen en als spatwand. Ongeacht het gebruik dat er van gemaakt wordt, moet Mortex worden beschermd en onderhouden. Na vele jaren research bracht bedenker en fabrikant Beal International in juni 2015 de polyurethaanbeschermingslaag op waterbasis Bipur op de markt.

 

Verschillende voordelen

Volgens Beal biedt Bipur de gebruiker verschillende voordelen. Zo vereenvoudigt de toepassing van de lak op een met Mortex bepleisterd oppervlak het onderhoud van dat oppervlak, omdat het beschermt tegen krassen en chemische producten en omdat het bestand is tegen olie, vet, zuren, enzovoort. Het met Bipur behandelde oppervlak kan met de meest standaard schoonmaakmiddelen worden onderhouden. Daarbij is Bipur een kleurloze oplossing, is ze uv-bestendig en milieuvriendelijk.


Op Batibouw 2016 stelt Beal International Bipur voor als oplossing om Mortex en gepolijst beton te verjongen die bedoeld is als binnentoepassing op een propere Mortex.

GERELATEERDE DOSSIERS