Doorzoek volledige site
15 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Aiphone verleent zelfs bij afwezigheid toegang aan bezoekers

De nieuwe Aiphone Ip-Interface JP-series verleent bezoekers toegang tot je huis vanop afstand Illustratie | myssigroup.com

Het Japanse bedrijf Aiphone staat internationaal bekend om zijn parlofonie- en videofoniesystemen. Zijn Aiphone IP-Interface voor de JP-serie maakt het nu zelfs mogelijk om bezoekers toegang tot het huis te verlenen wanneer de bewoner zelf afwezig is. Dat is mogelijk door het doorschakelen van oproepen via IP naar een of meerdere smartphones en tablets.

Toegang vanop afstand

De interface is verbonden met de Aiphone-applicatie voor iOS of Android, waardoor gebruikers een melding krijgen op hun smartphone wanneer er iemand aanbelt. Als er een oproep binnenkomt, neemt de Interface via het internet contact op met de Aiphone-server, die op zijn beurt de oproep doorschakelt naar het aangesloten mobiele apparaat. De bewoner kan zo via de smartphone of de tablet communiceren met de bezoeker en krijgt een bewegend videobeeld met klank van degene die aan de deur staat. De gebruiker kan zijn gasten vanop afstand toegang tot het huis verlenen via zowel het LAN-netwerk als wifi en 3G/4G.

 

Privacy

De gebruiker kan er natuurlijk ook voor kiezen de oproep van binnenshuis uit te beantwoorden. In dat geval schakelen de andere met de interface verbonden toestellen meteen uit, wat het gespreksgeheim garandeert. De verbinding via IP is ook beveiligd, zodat meekijken, meeluisteren en tussenkomst in de communicatie onmogelijk is.