Doorzoek volledige site
16 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Passief Huisplatform organiseert Expert day voor renoveerders

Op 17 maart organiseert Passief Huisplatform op de Thomas More Hogeschool campus Mechelen de Expert day, een studiedag over doorgedreven energetische woningrenovaties. Verschillende experts van ondermeer enkele architectenbureaus en de KULeuven zullen er hun kennis delen over het kwaliteitsvol voltooien van de uitdagingen die doorgedreven woningrenovaties stellen.

Experts aan het woord

De specialisten reiken er de renoveerders antwoorden aan over de belangrijkste vragen en kwesties. Ze doen dat onder meer over de keuze tussen gefaseerde of integrale woningrenovatie. Ze praten over de tools die op de markt zijn en over wat de nieuwe renovatieregelgeving zegt. Ze bespreken de impact van de verschillende binnenisolatiesystemen op het hypothermische gedrag van wanden en het verschil in de keuze tussen een ventilatiesysteem bij een renovatie of bij een nieuwbouw.

 

Toekomstgericht denken

Tijdens de studiedag werpen de sprekers ook een blik op de toekomst. Zo komt er uitgebreid aan bod hoe een woningrenovatie er zal uitzien in 2050. Verder wordt er gefocust op de nieuwe regelgeving, het Renovatiepact en de RenoFase-tool die architecten helpt hun ontwerp en uitvoering af te stemmen op de bestaande toestand. De tool doet dit door de diagnose te systematiseren en te vereenvoudigen en door te focussen op bouwtechnische, bouwfysische en praktische aandachtspunten. Er wordt ook ingegaan op de do's en don'ts van binnenisolatie, energetische renovaties van hellende daken en de keuze van het geschikte isolatiesysteem. Het geheel wordt gespekt met toepasselijke praktijkvoorbeelden. Inschrijven kan op de website van Passief Huisplatform.