Doorzoek volledige site
19 februari 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Monier kleurt Belgisch met twee nieuwe tinten voor dakpannen

Belgisch historisch grijs engobe Illustratie | Monier
Belgisch historisch grijs engobe Illustratie | Monier
Belgisch rood bont Illustratie | Monier
Belgisch rood bont Illustratie | Monier

Speciaal voor de Belgische markt stelt Monier op Batibouw zijn meest typisch Belgische dakpan, de OVH 206 Bruegel, voor in de tinten Belgisch historisch grijs engobe en Belgisch rood bont.

De kwaliteit van een dakpan is uiteraard van groot belang. Daarnaast bepaalt ze ook voor een zeer groot deel het uitzicht van de woning. Daarom legt Monier ook qua esthetiek de lat erg hoog en bouwde een erg uitgebreid assortiment aan panmodellen en kleuren aan. Omdat stijlen en smaken van architecten en bouwheren continu evolueren en verschillen van land tot land, investeert Monier onophoudelijk in de ontwikkeling van nieuwe modellen en kleuren. Zo trekt het bedrijf nu helemaal de Belgische kaart.

 

OVH 206 Bruegel

Deze dakpan straalt de sfeer van België uit. Denk je aan een Belgisch dak, dan denk je aan de OVH 206 Bruegel. Het is immers een variant op de traditionele dakpan waarmee in ons land al eeuwen de daken worden bedekt. Tot nu toe was deze dakpan beschikbaar in vijf kleuren en afwerkingen: Belgisch rustiek glazure engobe, Belgisch grijs gesmoord naturel, Belgisch blauw bont naturel, Belgisch blauw naturel en Zwart glazura edelengobe. Vanaf nu komen daar dus twee kleuren bij.

 

Belgisch historisch grijs engobe

Deze nieuwe kleur werd ontwikkeld op vraag van architecten die in deze tint een perfecte kleurnuance vinden voor woningen in pastoriestijl. De speciale tint wordt verkregen door voor het bakken een dunne kleilaag met ijzerdioxides op de dakpan aan te brengen. Na het bakken krijgt de geëngobeerde keramische dakpan daardoor een intense grijskleur.

 

Belgisch rood bont

Deze tint is terug van weggeweest. Monier voert de kleur opnieuw in omdat veel bouwheren weer meer warmte op hun dak willen. Dit zorgt voor zeer grote nuances op het dak, met tinten die schakeren van oranje tot dieprood, over paars tot blauw.

GERELATEERDE DOSSIERS