Doorzoek volledige site
19 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Anyway Doors laat deuren automatisch pivoteren op Batibouw

Voor het Room Divider-concept heeft Anyway Doors een nieuw pivotscharnier ontwikkeld. Door de uitrusting met een comfortsluiting en een automatische 90 gradenpositionering kunnen deuren tot wel 150 kg gemakkelijk bediend worden. Het scharnier kan worden ingesteld om 360 of 180 graden in beide richtingen te draaien of om 90 graden in één draairichting te openen. Het scharnier wordt bovenop de afgewerkte vloer bevestigd en is onzichtbaar in de deur ingebouwd.

Excentrisch of centraal

Naargelang de situatie krijgt de deur een excentrisch of een centraal gelegen pivotpunt. Een excentrisch draaipunt moet zich minstens 25cm van de rand bevinden. Indien de deur breder is dan 130cm, wordt er omwille van stabiliteitsredenen een 1/3e verhouding gehanteerd. Een centraal pivoterende deur is ideaal gebalanceerd en heeft het voordeel dat ze 360 graden rond kan draaien, als een carousel.

 

Ruim toepassingsgebied

Tijdens de ontwikkeling van dit concept streefde Anyway Doors naar een eenvoudig monteerbaar product dat door zijn geringe inbouwmaten in een ruim toepassingsgebied gebruikt kan worden. De bevestiging op de vloer gebeurt met 2 bouten van ongeveer 45mm diep. Dit laat toepassingen toe in zowel nieuwbouw als renovatieprojecten, ongeacht het type vloeropbouw of de aanwezigheid van vloerverwarming. Het product won onlangs de Red Dot Product Design Award van 2015.