Doorzoek volledige site
19 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Wat toont Wienerberger op Batibouw 2016?

Een muur van Linaqua gevelstenen Illustratie | Wienerberger
Een toepassing van de keramieke Bellus lei. Illustratie | Wienerberger
Een Bellus daklei Illustratie | Wienerberger
Een muur opgebouwd uit Imperium gevelstenen Illustratie | Wienerberger

Op de komende editie van Batibouw pakt bouwmaterialenfabrikant Wienerberger uit met meerdere nieuwe reeksen gevelstenen. De introductie van de reeksen Metropolis, Linaqua, Imperium, de smalle Eco-Brick en een uitbreiding van de Wasserstrich Special-serie dragen verder bij aan de mix van kleuren, formaten en texturen die Wienerberger wil aanbieden. De fijne keramische lei Bellus is dan weer in een aantal nieuwe kleuren te verkrijgen.

Metropolis en Eco-Brick

Door de combinatie van een relatief grote lengte van 24cm met een geringe hoogte van 4cm zorgt de Metropolis gevelsteenreeks voor een sterk gelijnde gevel. De beperkte steenbreedte van amper 6,5 cm geeft de Metropolis een centrale plek binnen het Eco-brick gamma van Wienerberger. De stenen binnen dat gamma zijn tot 3,5cm smaller dan traditionele stenen. Daardoor ontstaat de mogelijkheid om de woning dikker te isoleren of om meer woonruimte te creëren. Dat kan bijdragen tot grotere energiezuinigheid en tot het bereiken van een laag E-peil. De Metropolis gevelsteen is beschikbaar in acht tinten vol subtiele kleurverschuivingen. Door de afgeronde hoeken krijgt het oppervlak er ook een extra dimensie bij.

 

Imperium

De gevelsteenserie Imperium bestaat uit volle, grijsbruine basisstenen die worden afgewerkt met een kaleilaag. Door die kaleilaag krijgen de stenen een krachtige uitstraling. De stenen zijn van het eerder dunne Romeinse formaat (238x90x40 mm). De serie is verkrijgbaar in acht tinten, die reiken van wit tot grijs, met telkens een lichte schemer van de oorspronkelijke basiskleur aan de hoeken.

 

Linaqua

De Linaqua handvormstenen danken hun karakteristieke uiterlijk aan een speciaal ontwikkeld productieproces, waarin het gebruik van water een cruciale rol speelt. De behandeling met het water zorgt ervoor dat de pure kleur van de klei ongehinderd tot aan de oppervlakte doordringt. Dat levert tijdens het bakken een uitgebreid palet aan tinten op. De Linaqua reeks wordt ambachtelijk vervaardigd en gebakken in een ringoven uit 1911.

 

Wasserstrich Special

De serie Wasserstrich Special beschikt over een extra lang en dun formaat en over een licht geschaafde structuur die het resultaat is van een waterbehandeling tijdens het vormen van de stenen. De serie bestaat al langer, maar is voortaan beschikbaar in vier extra kleuren. Het gaat om wit, opaalwit, grijswit en kwartsgrijs. De tinten worden bekomen met behulp van engobes, die worden aangebracht op een witte of grijze basissteen.

 

Kleurrijke Bellus

De keramische lei Bellus bestaat al een tijdje en is nu beschikbaar in een aantal nieuwe kleuren. Naast antraciet mat is de Bellus nu ook verkrijgbaar in natuurrood en terrabruin. Dankzij het engobeproces is de Bellus keramische lei kleurvast. Het engobeproces houdt in dat een fijne, matte deklaag wordt vastgebakken in de klei. Dat levert een esthetisch veel duurzamer resultaat op dan een gecoate afwerking

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS