Doorzoek volledige site
19 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Liquid-Kurk introduceert spuitkurk als afwerkingsmateriaal

Illustratie | Liquid-Kurk
Illustratie | Liquid-Kurk
Liquid-Kurk introduceert spuitkurk als afwerkingsmateriaal Illustratie | Liquid-Kurk

Na jaren van productontwikkeling is een geschikte toepassing gevonden om kurk te gebruiken bij het afwerken van gevels en binnenmuren: Spuitkurk. Het bedrijf Liquid-Kurk verdeelt en levert dit product met sterke isolerende en thermische eigenschappen. Kurk is immers van nature een sterk isolatiemateriaal. Spuitkurk is bijgevolg natuurlijke kurk in spuitvorm.

Vervanger van traditionele systemen

Spuitkurk is zeer geschikt voor de renovatie en de isolatie van gevels. Na het gebruik van spuitkurk krijgt de gevel een volledig nieuw en decoratief uitzicht. Dankzij de vele toepassingsmogelijkheden kunnen gevels gemakkelijk worden opgeknapt en biedt gespoten kurk zowel thermische als geluidsisolatie. Daarbij is het product honderd procent natuurlijk en bevat het geen chemicaliën of andere schadelijke stoffen. Deze eigenschappen maken van spuitkurk een waardige vervanger voor de traditionele afwerkingssystemen.

 

Ecologisch verantwoord

Door de thermische isolatie die het product biedt, moet er binnenshuis minder verwarmd worden. Kurk neemt nooit een negatieve temperatuur aan en warmt niet op bij temperaturen boven de dertig graden Celsius. Spuitkurk pakt ook de vochtproblemen van een woning aan. De isolatie die de kurk biedt zorgt er namelijk ook voor dat de schadelijke schimmels die ontstaan door condensatie weer verdwijnen. Dit alles draagt bij aan de milieuvriendelijkheid van het gebouw. Daarbij is het product brandwerend, waterafstotend, UV-bestendig en anti-allergisch.

 

Verschillende toepassingen

Spuitkurk kan zowel gebruikt worden in bouw als in renovatie, houtskeletbouw, enzovoort. Het product kan worden aangebracht op allerlei ondergronden, zoals steen, tegels, hout, metaal en glas. Spuitkurk is een goede toepassing voor gevel-, bekledings- en interieurrenovatie. Dankzij de sterk hechtende werking is het zelfs geschikt voor de renovatie van daken.

GERELATEERDE DOSSIERS