Doorzoek volledige site
19 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Gyproc mikt op woon- en leefcomfort met belevingsparcours

Illustratie | Gyproc

Gyproc pakt op de komende editie van Batibouw uit met een heus belevingsparcours. In dit parcours wordt de bezoeker geconfronteerd met verschillende specifieke bouwproblemen. Gyproc toont met behulp van hun eigen producten een oplossing voor ieder probleem. Op die manier wil het bedrijf bijdragen aan het comfort in de woon- en leefomgeving.

Geluidsoverlast en vocht

In het eerste huisje op de Batibouwstand toont Gyproc hoe hun SoundBlock-systeem rust creëert en een oplossing biedt voor geluidsoverlast van buren en naburige kamers. In een aangrenzende vochtige ruimte toont Gyproc hoe hun Glasroc H platen en Unique WR bouwpleister kunnen bijdragen aan de afwerking van een vochtvrije badkamer.

 

Energiezuinig renoveren

Een maquette van het Start2Renovate-project geeft een concreet voorbeeld van een renovatie door die zowel oog had voor energie-efficiëntie als voor woonkwaliteit. In een volgend huisje geeft Gyproc een esthetische oplossing om komaf te maken met een vervelende echo. Het bedrijf illustreert ook het verschil in warmteverlies tussen een niet-geïsoleerd dak en een dak dat is afgewerkt met hun Thermogyp Comfort-wanden.

 

Nieuwe wand

In de centrale belevingsruimte stelt Gyproc zijn nieuwe Habito-wand voor. Aan die wand kunnen voorwerpen tot 15 kg per ophangpunt met een gewone spaanplaatschroef bevestigd worden. Dat maakt het ophangen van flatscreen TV's, wandrekken, kastjes en schilderijen des te eenvoudiger. Habito weerstaat volgens Gyproc ook veel beter de impact van spelende kinderen, het verplaatsen van meubilair en de gebruikelijke slijtage.

 

Vijf componenten

In de demozone tonen enkele Gyproc-specialisten live een aantal tips & tricks voor verbouwprojecten. In het assortiment dat Gyproc op Batibouw aanbiedt, is er de mogelijkheid om alle vijf componenten van een Gyproc-systeem aan te schaffen. De vijf benodigde componenten zijn profielen, platen, toebehoren, voegproducten en lijmen en primers.

GERELATEERDE DOSSIERS