Doorzoek volledige site
19 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Coeck bestrijdt wateroverlast

Waterdoorlatende klinkers van Coeck Illustratie | Coeck
Waterdoorlatende betonstraattegels van Coeck Illustratie | Coeck
Illustratie | Coeck

Betonfabrikant Coeck stelt op Batibouw enkele nieuwe producten voor. Het gaat om waterdoorlatende klinkers en om vernieuwde zichtbetonblokken. De waterdoorlatende klinkers zijn in de eerste plaats ontworpen om wateroverlast tegen te gaan. Ze bieden tegelijk ook een ecologische en esthetische oplossing voor dat probleem.

Vlotte infiltratie

Omdat er meer en meer verharde oppervlakken worden aangelegd, is wateroverlast een vaker voorkomend probleem. Coecks waterdoorlatende betonstraatstenen genaamd IDRO helpen de natuurlijke infiltratie van water in het grondoppervlak en bieden tevens een duurzame, ecologische en esthetische oplossing voor de overlast. Door zijn specifieke vormgeving heeft de waterpasserende klinker een bredere drainageopening die zorgt voor een vlottere infiltratie van regenwater in de grond.

 

Zichtbetonblok

Ook in het assortiment zichtbetonblokken gaat Coeck voor vernieuwing. Bij dit product focust de fabrikant in de eerste plaats op duurzaamheid en passief bouwen. Hun vernieuwde zichtbetonblokken zijn beschikbaar in zes formaten en zijn steeds op voorraad. Met hun decoratieve siergrindsoorten, keramische tegels en natuursteen biedt Coeck tevens diverse oplossingen aan voor tuin, terras en oprit. De gekalibreerde Indische Rox staat bijvoorbeeld garant voor een extra gemakkelijke plaatsing.