Doorzoek volledige site
22 februari 2016 | KARLIEN MOMBERS

Xella lanceert Fermacell Powerpanel H2O en een brandwerende totaaloplossing op Batibouw 2016

Hydroflam
Powerpanel H2O
Powerpanel H2O
Powerpanel H2O
Hydroflam
Hydroflam
Hydroflam

De Fermacell Powerpanel H2O zorgt voor een eenvoudige en duurzame afwerking van vloeren, plafonds, binnen- en buitenmuren. Deze innovatie in afbouwplaten beschermt constructies die vaak aan vocht zijn blootgesteld tegen water, wind, vocht en schimmel. Daarnaast presenteert Fermacell in samenwerking met Unilin Panels een gecombineerde, dragende wand met een brandwerendheid van minimum 60 minuten (REI 60). Door de eigenschappen van beide platen, is de gecombineerde wand tegelijk brandwerend, akoestisch, thermisch isolerend en dragend.

Fermacell Powerpanel H2O

Dankzij zijn 100% water- en vochtbestendigheid is Powerpanel H2O geschikt voor de afwerking van natte ruimtes zowel in residentiële als in commerciële omgevingen. Denk maar aan badkamers, douches, sauna’s, wasruimtes, zuivelfabrieken, grootkeukens, brouwerijen, wellnesscentra, etc. Dankzij de mogelijkheid om de platen in te snijden is Powerpanel H2O ook geschikt voor ronde oppervlaktes en gebogen muren die vaak terug te vinden zijn in moderne badkamerdesigns. 

Naast de vele binnentoepassingen is het plaatmateriaal ook geschikt voor buitentoepassingen. De tijd van een oud of verweerd onderaanzicht van een balkon of een terras is voorbij. Met Fermacell Powerpanel H2O kan men constructies nu op eenvoudige wijze voorzien van nieuwe fronten en zo duurzaam beschermen tegen weersinvloeden. De platen worden snel en eenvoudig bevestigd op de bestaande constructie. Voor de afwerking van de panelen zijn er talloze mogelijkheden: overschilderen, plamuren, bepleisteren of betegelen. Het resultaat is een esthetisch aantrekkelijke wand zonder onderbreking van voegen.

 

Fermacell Gipsvezelplaat gecombineerd met UNILIN HydroFlam

Om tegemoet te komen aan de steeds strengere normen voor houtskeletbouw, ontwikkelden Fermacell (onderdeel van Xella Group) en Unilin Panels (onderdeel van Unilin group) een gecombineerde, dragende wand met een brandwerendheid van minimum 60 minuten (REI 60).

UNILIN HydroFlam is een vocht- en brandwerende constructieve plaat. Deze spaanplaat is uiterst geschikt voor toepassingen in constructieve vloeren, wanden en dakenbouw. Deze plaat is tevens beschikbaar met een luchtdichte en dampremmende afwerking.

De Fermacell Gipsvezelplaat beschikt naast haar brand- en vochtwerendheid ook over akoestische eigenschappen en een grote draagkracht. De brandwerendheid is te danken aan producteigenschappen van de gipsvezelplaten. Het gips in de wandplaten zorgt bij brand voor koeling waardoor branddoorslag voorkomen wordt. De gipsvezelplaten zorgen ook voor geluidsisolatie en een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast zijn deze platen duurzaam en milieuvriendelijk en beschikken ze over een enorme draagkracht. Dankzij haar homogene structuur, is het mogelijk om zware objecten tegen de wand te bevestigen. De plaat kan ook dienen als afwerkingsplaat door ze te schilderen of te behangen.

De gecombineerde wand kan toegepast worden als buitengevelwand, als gevelvullend element of als woningscheidende wand bij woningen of appartementen.

GERELATEERDE DOSSIERS