Doorzoek volledige site
22 februari 2016 | AARON EERDEKENS

AEG stelt combi-stoomoven met inbouwcamera voor op Batibouw

Illustratie | AEG
Illustratie | AEG

De nieuwe combi-stoomoven van AEG is uitgerust met een inbouwcamera die is verbonden met een mobiel apparaat. Op die manier kan de gebruiker ook alles onder controle houden wanneer hij even niet in de keuken is. Bovendien kookt de oven zowel met hete lucht als met stoom, een nieuwe trend in het gezond koken.

Controle op afstand

De ProCombi Plus SMART van AEG is uitgerust met een Cookview-camera. Die stuurt een live feed van de oven naar een mobiel apparaat. Zo krijgt de gebruiker via zijn smartphone of tablet een rechtstreeks beeld vanuit de oven als hij niet in de keuken is. Communiceren met de oven gebeurt via de nieuwe My AEG-app. Via die app kan het kookproces worden gestart en kunnen de temperatuur en de luchtvochtigheid in de oven worden aangepast. De app denkt ook mee over het gerecht en houdt rekening met criteria als dieet, kostprijs, gelegenheid, ingrediënten of kooktechniek. De app kan op basis van het recept zelfs een boodschappenlijstje genereren.

 

Stoomkoken

De ProCombi Plus SMART is zowel een hetelucht- als een stoomoven. Op die manier kan de functie die het best past bij het gerecht worden gebruikt zonder aan kwaliteit in te boeten. De oven biedt ook de mogelijkheid om gecombineerd te koken met hetelucht en stoom. Stoomkoken wint aan populariteit omdat op die kookwijze alle kleuren, aroma’s en smaken van de voedingsmiddelen en het grootste deel van de vitamines en de voedingsstoffen behouden blijven. Met het FullTaste Steam System in de stoomoven wil AEG een ideale combinatie van stoom, vocht en warmte bieden tijdens het koken.

 

Connectiviteit en de toekomst

AEG lanceert de ProCombi Plus SMART vanuit de overtuiging dat geconnecteerde apparaten een belangrijk deel zullen uitmaken in de toekomst van het huishouden. Het gamma inductiekookplaten en dampkappen van AEG dat is uitgerust met het Hob2Hood-systeem is op hetzelfde principe gebaseerd als de ProCombi Plus SMART. Doordat de kookplaat en de dampkap zijn verbonden stemt de ventilatorsnelheid van de dampkap zich automatisch af op de kookplaat. De consument kan voortaan met zijn oven communiceren en binnenkort kan dat ook met de koelkast, de wasmachine of eender welk ander huishoudapparaat.