Doorzoek volledige site
19 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Sto stelt intelligente gevelverf voor

De Namibische woestijnkever Illustratie | Sto
De microstructuur van de StoColor Dryonic Illustratie | Sto
De structuur van het schild van de Namibische woestijnkever Illustratie | Sto
Een woning geverfd met de StoColor Dryonic Illustratie | Sto

Sto stelt op Batibouw een nieuwe intelligente gevelverf voor genaamd StoColor Dryonic. De gevelverf zorgt voor een supersnelle droging van de gevel na regen, dauw en nevel. Zo krijgen algen en schimmels geen kans om zich te ontwikkelen. Op die manier komt Sto met een oplossing voor het gekende probleem van groenaanslag op gevels.

Namibische woestijnkever

De StoColor Dryonic-gevelverf maakt gebruik van de innovatieve Dryonic Technology. Voor de ontwikkeling van die techniek liet Sto zich inspireren door de Namibische woestijnkever. Die kever laat dauwdruppels naar zijn mond rollen via de speciale hydrofiel-hydrofobe microstructuur van zijn pantser. Zo kan hij in de woestijn toch drinken. Dat principe heeft het R&D-team van Sto toegepast in zijn nieuwe gevelverf. Door het  toepassen van die techniek worden regen, dauw en nevel snel afgevoerd en verkort de droogtijd van gevels aanzienlijk.

 

Weg groenaanslag

De Dryonic Technology biedt in de eerste plaats een oplossing voor groenaanslag op gevels. Groenaanslag is een groot probleem voor de markt en komt steeds vaker voor. Dit komt enerzijds door het feit dat gebouwen steeds beter geïsoleerd zijn. Daardoor treedt er gemakkelijker condens op tegen de buitenste afwerkingslaag. Anderzijds zijn er in België steeds langere vochtige periodes door de gewijzigde klimatologische omstandigheden.
StoColor Dryonic kan op zo goed als alle ondergronden worden toegepast en is beschikbaar in meer dan 800 kleuren.