Doorzoek volledige site
22 februari 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Rotex stelt met lage temperatuur Monobloc een compacte alles-in-één warmtepomp voor

Rotex Monobloc Illustratie | Daikin

Rotex lanceert zijn meest compacte alles-in-één-oplossing: de nieuwe Rotex Lage Temperatuur Monobloc. Die combineert uitzonderlijk energierendement en betrouwbaarheid met beduidend lagere werkingskosten.

De nieuwe Rotex Lage Temperatuur Monobloc is 16% lichter en 17% kleiner dan zijn voorganger en is daarmee een zeer compacte en energiezuinige warmtepompoplossing. Deze unit is beschikbaar in vermogens van 5 kW en 7 kW en zorgt voor watertemperaturen tot 55˚C met een onklopbaar COP van bijna 5 (bij A7/W35). Deze monobloc heeft een groot modulatiebereik, waardoor hij efficiënt aan een brede reeks warmtevragen kan voldoen en bijna het hele jaar door op deellast kan werken.

 

Lagere installatiekost

De Rotex Monobloc wordt kant-en-klaar geleverd. Hij bevat een volledig afgesloten koelmiddelcircuit en moet enkel op de waterleidingen worden aangesloten. Deze unit bevat alle belangrijkste hydraulische elementen en de elektrische bedrading is erg simpel. Het systeem reduceert het risico op fouten, maakt een prijszetting eenvoudiger en brengt geen verborgen extra kosten met zich mee zoals aparte expansievaten of isolatiekleppen die de installatiekost kunnen opdrijven.

 

Consistente resultaten

Het systeem biedt, in vergelijking met het vorige model, een hoger vermogen bij lagere omgevingstemperaturen en minder dan 10% daling in het vermogen bij een temperatuur van - 2˚C, wat helpt bij een correcte selectie van de warmtepomp. Dankzij zijn bescherming, die een betrouwbare werking en een stabiel vermogen bij temperaturen tot -25°C garandeert, zorgt deze monobloc het hele jaar door voor constante verwarming en warm water en vermindert hij het risico op onderhoudswerken bij koud weer.

 

Ruimtebesparend ontwerp

Dankzij de compacte afmetingen (H 735 x B 1085 x D 360mm) van de unit kan Rotex tegemoet komen aan de vereisten van kleinere gebouwen, steeds compacter wordende woningen en plaatsen waar de ruimte beperkt is. Het toestel past bijna overal, zelfs onder vensterbanken of in kleine tuinen en is omwille van zijn beperkte grootte ook eenvoudig te vervoeren.

 

Meer vrijheid en gemoedsrust

De nieuwe, moderne behuizing en witte afwerking zijn erg aantrekkelijk en de optionele noodverwarming biedt extra gemoedsrust aangezien deze op elk moment een ononderbroken werking garandeert. Het systeem is voorzien van een nieuwe, gebruiksvriendelijke besturing met achtergrondverlichting en eenvoudig te lezen tekst.

Speciaal voor het gebruik in sociale woningen werd ook een vereenvoudigde, erg gebruiks- en onderhoudsvriendelijk thermostaat ontworpen. Het systeem voldoet zo niet enkel aan de noden van vastgoedontwikkelaars en installateurs maar ook aan deze van aanbieders van sociale huisvesting.

GERELATEERDE DOSSIERS