Doorzoek volledige site
22 februari 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Dampkappen van Novy krijgen nieuwe vormen

Novy Cloud Illustratie | Novy
Novy Cloud Illustratie | Novy
Novy Mood Illustratie | Novy
Novy Mood Illustratie | Novy
Novy One Illustratie | Novy
Novy One Illustratie | Novy

De keuken als leefruimte wordt steeds verfijnder afgewerkt. Novy presenteert daarom tijdens Batibouw dampkappen die de eenheid tussen woonkamer en keuken versterken. Ontdek Cloud, Mood en One: uiterst efficiënte damp- en geurverwijderaars, en tegelijk sfeerobjecten die architecturale vrijheid schenken.

Mood – dampkap én verlichtingsarmatuur

De grenzen tussen woonkamer en leefruimte vervagen. Novy speelt hierop in met toestellen die hun functionaliteit verbergen in een bijzonder ontwerp. Mood van Novy bijvoorbeeld is niet alleen een gependelde dampkap, maar ook een verlichtingsarmatuur en sfeermaker. Met zijn verfijnde vormgeving en bijzonder stille werking is het een opvallend onopvallende dampkap. Mood kwam tot stand in samenwerking met productdesigner David Pas, voor het 5x5-project van Designregio Kortrijk.

 

Cloud – Ultravlakke dampkap die met je mee verhuist

Gloednieuw van Novy is de ultravlakke dampkap Cloud. Deze dampkap verhuis je eenvoudig mee van woning tot woning en kan je dankzij de recirculatietechniek zowat overal monteren. Ze is ook ideaal voor kleinere ruimtes. De fijne vloeiende belijning en het strakke design van Cloud zorgen voor een zuivere vormgeving. Dankzij zijn hoogte van amper 7,9 cm oogt deze dampkap heel subtiel en blijft er ruimte voor een originele keukenplanning. De dampkap heeft geen afvoer naar buiten, maar werkt met recirculatietechniek. De vernuftig ontworpen aerodynamische binnenkant garandeert dat alle dampen eenvoudig naar de vet- en geurfilters stromen. De dampkap filtert dan de kookdampen, geurtjes en vetdeeltjes en brengt de lucht daarna schoon terug in de ruimte. Cloud werkt bovendien bijzonder stil. Dat kan doordat de twee motoren ingenieus verwerkt zitten in een silent body. Cloud brengt ook de nodige sfeer in de keuken. De subtiele ledstrip in de volledige contour van de dampkap past zich, net zoals Mood, aan de stemming van het moment aan. Naast een perfecte lichtspreiding van het kookoppervlak schep je met de juiste hoeveelheid licht de juiste sfeer voor, tijdens en na het koken.

 

One: Dampkap en kookplaat in één

Nu we vandaag steeds vaker een verschuiving zien naar keukeneilanden en open keukens, willen we ook meer planningsvrijheid in onze keukenarchitectuur. Een van de antwoorden daarop is One van Novy. Dit is een dampkap en kookplaat in één. De ventilatietoren zit centraal gepositioneerd in de inductiekookplaat, efficiënt tussen de potten en pannen in. Zodra je begint te koken, komt de toren tevoorschijn om geuren en dampen stil en doeltreffend weg te zuigen.

One betekent niet het einde van de afzuigkap zoals we die vandaag kennen. Wel is het een nieuwe oplossing voor wie op zoek is naar visuele rust in de keuken en het graag snel netjes maakt na een diner.

Uniek bij Novy is dat de toren weer in de kookplaat verdwijnt wanneer je de kookplaat niet gebruikt. Dat creëert visuele rust in de keuken en maakt schoonmaken eenvoudig. De toren kan aan beide zijden dampen afzuigen, maar je kunt hem ook slechts aan één kant in werking stellen. Door te ventileren op de meest geschikte hoogte en de concentratie van de afzuiging tot bij de rand van de kookpotten te brengen, verzekert Novy een perfecte afzuiging van de dampen, ook bij hoge kookpotten.

GERELATEERDE DOSSIERS