Doorzoek volledige site
22 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Stone&Style komt met reeks lichte betontegels

Het dakterras van het Brusselse Montindu is aangelegd met Megasmooth tegels Illustratie | Stone&Style
De Megasmooth tegels op een dakterras van het Hassotel Illustratie | Stone&Style
Het dakterras van De Hollander in Houthalen-Helchteren bestaat uit Megasmooth tegels Illustratie | Stone&Style

Stone&Style, een onderdeel van betonfabrikant Ebema, is eveneens van de partij op Batibouw. Bezoekers kunnen er kennismaken met Eco Solutions-waterpasserende tegels en met de Megasmooth-betontegels. 

Eco Solutions: slim omgaan met regenwater

De oprit is het visitekaartje van elk huis en vraagt om een correcte afwatering. Het klimaat trakteert ons vandaag immers steeds vaker op stortbuien en stormweer. Daarnaast legt nieuwe regelgeving op dat tuinen, opritten, patio’s, ... dienen te worden voorzien van waterdoorlatende bestrating. Een uniforme wetgeving over het vasthouden, bufferen en laten infilteren van hemelwater bestaat er tot op heden niet. Momenteel zijn de verplichtingen voornamelijk lokaal gebonden. Regenwater in de grond laten sijpelen is verplicht bij de (her)aanleg of uitbreiding van een ondoorlatende verharding, met een nieuwe oppervlakte groter dan 40 m², zoals een oprit of terras.

De waterpasserende tegels van het Stone & Style Eco Solutions-gamma kunnen dan soelaas bieden, met aandacht voor functionaliteit en esthetiek. Ook voor een oprit of tuin zonder waterproblematiek vormt het Eco Solutions-gamma een ideale manier om ecologische en gesofisticeerde bestrating te combineren. Ook Megategels kunnen dienst doen als waterpasserend oppervlak indien er 10% open voeg voorzien is.

 

Megasmooth: een lichtgewicht van formaat

De Megasmooth tegel van Stone&Style vond zijn inspiratie in industriële omgevingen waar beton nog in zijn meest pure vorm werd gebruikt. De streelzachte tegel is door zijn rijkelijke looks en royale afmetingen een absoluut succesnummer geworden.

"Door zijn zachte afwerking is het de ideale tegel voor terrassen, buitenveranda’s, buitenkeukens en rondom het zwembad. Daarnaast is de Megasmooth tegel met de nieuwe dikte van 4 cm nu ook de gedroomde buitentegel voor dakterrassen. Hier is de draagkracht van het dak natuurlijk een belangrijke factor. Met de aangepaste dikte van 6 naar 4cm en de daarbijhorende gewichtsbesparing (33% minder gewicht) kunnen we spreken van een 'lichtgewicht' onder de betonnen tegels. Door het relatief lage gewicht van de tegels zijn ze eenvoudig te hanteren en te plaatsen," klinkt het bij de producent.