Doorzoek volledige site
22 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Nieuwe Siemens inductiekookplaat ondersteunt besturing op afstand

De flexInduction Plus inductiekookplaat van Siemens Illustratie | Siemens
De flexInduction Plus inductiekookplaat van Siemens Illustratie | Siemens

Op Batibouw 2016 lanceert Siemens de nieuwe inductiekookplaat FlexInduction Plus. De kookplaat is standaard uitgerust met Home Connect. Deze technologie maakt gebruik van een draadloze internetverbinding om de kookplaat vanop afstand met een smartphone of tablet te kunnen bedienen. Daarnaast biedt de 80 cm brede inductiekookplaat een verhoogde flexibiliteit voor buitenmaatse kookpotten.

Besturing op afstand

Met de Home Connect technologie kan een kookplaat vanaop afstand worden bediend met een smartphone of een tablet. Home Connect maakt gebruik van de eigen bestaande draadloos internetmodem en vraagt geen speciale installatie. Dankzij deze technologie kan de kok tijdens de bereiding zonder probleem de keuken verlaten. De kookplaat laat via de smartphone of tablet weten wanneer de maaltijd klaar is. Via de Home Connect-app kan de inductiekookzone ook buitenshuis worden bediend.

 

Grotere kookzone

De vernieuwde inductietechnologie van de flexInduction Plus bevat meer inductoren en een andere horizontale en verticale schikking. Hierdoor vergroot de flexibiliteit van de kookplaat en kan ook met buitenmaatse potten en pannen een gelijkmatig kookresultaat worden bereikt. De 80 cm brede FlexInduction Plus biedt een extragrote inductiekookzone van 24 op 40 cm. Hierop kunnen ronde kommen tot een diameter van 30 cm en rechthoekige pannen tot 40 cm probleemloos worden gebruikt.

 

Vermogenszones

Door de powerMove Plus-functie bevat de nieuwe kookplaat  drie verschillende vermogenszones. De eerste zone dient om het vlees dicht te schroeien. In het midden van de inductiekookzone kan het vlees worden gebakken. het bovenste gedeelte van de kookzone houdt het vlees warm. De functie fryingSensor Plus voorkomt dat vetstof of olie een ongezond hoge temperatuur bereikt of verbrandt. De functie flexMotion dient om potten en pannen te verschuiven zonder het oorspronkelijke temperatuurniveau opnieuw te moeten instellen. De functie powerBoost geeft bovenop het maximale vermogen nog een extra vermogensstoot.