Doorzoek volledige site
22 februari 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

DDG maakt komaf met saai en kleurloos imago CV-haarden

DDG Eco Planus Illustratie | DDG

DDG lanceert op Batibouw de Eco Planus en toont daarmee dat CV-haarden niet saai en kleurloos hoeven te zijn. De Eco Planus is een staaltje van toptechniek en is verkrijgbaar in een breed kleurenpallet.

Het Leuvense bedrijf DDG blijft met de Eco Planus trouw aan zijn uniek basisprincipe: de haard kan op de centrale verwarming worden aangesloten, brandt op de ecologische en hernieuwbare brandstof hout en draagt bij tot zowel de verwarming van de woning als de sanitaire warm watervoorziening. Een CV-haard is dus een staaltje van toptechniek, maar wat met het design? De mogelijkheden bij dit type haard waren, in tegenstelling tot bij klassieke haarden, tot nog toe eerder beperkt. Vele klanten bleven op dit vlak een beetje op hun honger zitten. Op Batibouw maakt DDG daarmee komaf. De Eco Planus is er vanaf nu in een breed kleurenpalet, met Metallic Black, Silver Aluminium, Light Ivory en Walnut Red als slechts enkele opvallende vertegenwoordigers van deze nieuwe stijl.

 

Interieur personaliseren met kleur

Wie bijvoorbeeld een modern interieur heeft dat voornamelijk uit wit, grijs en zwart bestaat, kan die lijn aanhouden met een grijze of zwarte Eco Planus, of net voor een accentkleur zoals bordeaux kiezen. Beige kan dan weer voor extra warmte en gezelligheid zorgen in een meer traditioneel interieur. Kortom, niet alleen met de vorm en het design van de haard, maar ook met de kleur kan men zijn interieur personaliseren.

 

Combinatie met thermisch zonnesysteem

De gegenereerde warmte wordt opgeslagen in een buffervat, om op het gewenste moment voor verwarming of sanitair warm water te worden ingezet. In geval van aansluiting op enkel radiatoren kan de CV-haard zelfs rechtstreeks aangesloten worden op de CV, zonder buffervat. In veel gevallen zal de haard met een thermisch zonnesysteem worden gecombineerd, waardoor geen klassieke brandstoffen (gas, stookolie …) nodig zijn. Door de hogere verbrandingstemperatuur dalen de emissiewaarden aanzienlijk en wordt het milieu slechts minimaal belast.

GERELATEERDE DOSSIERS