Doorzoek volledige site
22 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Luxlight verenigt dag- en kunstlicht in nieuw dakraam

Illustratie | Luxlight
Illustratie | Luxlight
Illustratie | Luxlight

Het nieuwe platdakraam Illumy van Luxlight laat met zijn oppervlakte tot 10 vierkante meter extra veel daglicht door. Het raam zorgt voor een natuurlijke lichtkleur en biedt een ruime waaier aan kunstlichten voor verschillende sferen. Voor hun nieuwe bron van wooncomfort ontwikkelde Luxlight een strak design dat goed past binnen de hedendaagse moderne architectuur.

Daglicht en zonnewarmte

De Illumy is verkrijgbaar in een oppervlakte van 1,6 tot 10 vierkante meter. Door zijn aanzienlijke oppervlakte vormt dit platdakraam een grote bron van daglicht. Daarbij maakt Luxlight gebruik van Crystal HR++ driedubbele beglazing. Die beglazing laat meer licht door dan staandaardglas. Bovendien is het binnenvallende licht bijna 100% natuurlijk en kleurecht. Naast het daglicht laat de Illumy ook de zonnewarmte maximaal binnen en heeft het een groot isolerend vermogen.

 

Elektronische componenten

Met de geïntegreerde ledverlichting kunnen meerdere soorten lichtkleuren worden opgeroepen. De verlichting vindt plaats op een Verosol plisségordijn dat ook een extra isolerende luchtlaag tussen het doek en het raam biedt. Een windbestendige buitenzonwering weert de hinderlijke zomerzon af. De elektronische componenten van het platdakraam kunnen via Somfy Domotica worden bediend.

 

Drie hertekende modellen

Illumy is een hertekende versie van zijn voorgangers Luxlight Basic en Luxlight Pro. De aluminium tussenprofielen zijn vervangen door een gepatenteerd verbindingssysteem op basis van structural glazing. Dat systeem verbindt de glasvlakken en zorgt voor meer daglicht.  Er zijn drie modellen: het lessenaarsdak tegen de muur, het vrijstaand lessenaarsdak en het vrijstaand zadeldak in tentvorm. De hellingshoek van het lessenaars- of zadeldak bedraagt slechts 5°. Dit draagt bij tot een strak ogend geheel dat mooi in het dakvlak zit. De mogelijke kleuren van de omkadering van het glas zijn huiselijk wit en industrieel zwart.

GERELATEERDE DOSSIERS