Doorzoek volledige site
23 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Beltrami gaat voor extra groot

Illustratie | Beltrami
Illustratie | Beltrami

Met de introductie van de Megatiles pakt natuurstenen vloerenfabrikant Beltrami groots uit. Met deze vloerstenen wil Beltrami inspelen op de tendens naar uitzonderlijke XXL-formaten. Het succes van dit soort tegels ligt in het idee dat grote tegels een optisch effect creëren waardoor de ruimte visueel groter lijkt.

Eigentijdse stijl

De megategels danken hun populariteit vooral aan de eigentijdse stijl die ze geven aan het interieur en het exterieur. Deze bijzondere formaten passen perfect in een sobere, strakke en minimalistische woonstijl. Ze kunnen ook perfect geïntegreerd worden in een landelijke, klassieke omgeving. Door de opvallende reductie in het aantal tegels, voegen en patronen ontstaat er een zekere eenheid en harmonie binnen de ruimte. Daarnaast zorgt de vermindering van het aantal tegels en voegen ook voor een eenvoudiger onderhoud. Vaak wordt geopteerd voor een matte, gevlamde afwerking en bestaat het kleurenpallet uit lichte, grijze en zwarte tinten.

 

Nero Santiago

Beltrami breidt de bestaande reeksen natuursteen Pepperino Dark en Twilight uit met de formaten van de Megatiles. Ook nieuwkomer Nero Santiago is verkrijgbaar in het nieuwe, extra grote formaat. Net zoals de Pepperino Dark bestaat de Nero Santiago uit Chinees graniet. De Nero Santiago beschikt over een gestreept oppervlak dat bestaat uit een rechtlijnige opeenvolging van witte grofkorrelige en zwarte fijnkorrelige mineralen. Deze natuursteen is geschikt voor zowel binnen- als buitenshuis gebruik. Zijn gevlamde en geborstelde afwerking garandeert het gebruiksgemak en bezorgt de tegel tevens een antisliplaag.