Doorzoek volledige site
11 maart 2016 | DAGMARA KOSTOEVA

Net niet: Ruimtelijke en architecturale studie Sledderlo fase 2 (hippo architecten)

Illustratie | hippo-architecten
Illustratie | hippo-architecten
Illustratie | hippo-architecten
Illustratie | hippo-architecten
Illustratie | hippo-architecten

Nieuw dak CVBA uit Genk (VMSW) en stad Genk gaven de opdracht om ongeveer 118 woongelegenheden in Sledderlo (Genk) te ontwerpen, omgevingsaanleg inbegrepen. Hippo-architecten diende een ontwerp in, maar won de wedstrijd helaas niet. Wij gaven het architectenbureau de kans om alsnog het ontwerp aan het publiek toe te lichten. 

Wat waren volgens u de sterke punten van uw ontwerp?

Jan Keymis: “ik vond het verdiepte plein en de relatie ervan met de nieuwe bebouwing errond zeker een sterk punt. De nieuwe woningen waren mooi ingepast in het omgevingsplan van BUUR en bovendien was het een duurzaam project. Wij hebben ook hard gewerkt aan compactheid en functionaliteit binnen de VMSW-normen.”

 

Welk bureau heeft de wedstrijd uiteindelijk gewonnen?

Jan Keymis: “LAVA architecten en ZED

 

Wat waren de sterke punten van dat ontwerp?

Jan Keymis: "Het is zeker een knap project, maar wij hebben verder onvoldoende inzicht wat betreft duurzaamheid, kostprijs, functionaliteit, technische uitwerking, enz... Ik zie iets gewaagdere architectuur, wat ik zeker apprecieer. Misschien zijn wij dus wel te braaf geweest in onze onervarenheid en wilden we te zeer het budget en funcitonaliteit onder controle houden."

 

Kan u de keuze van de jury begrijpen?

Jan Keymis: "Ja en nee. Ja, omdat ik zeker de kwaliteiten van het andere project erken aan de hand van het juryrapport. Nee, omdat ik om dezelfde redenen niet genoeg informatie heb (alleen het juryrapport) om het in detail te beoordelen."