Doorzoek volledige site
24 februari 2016 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Bulex breidt gamma hernieuwbare energie uit

Magna AQUA 150/2 Illustratie | Bulex
Genia SET Illustratie | Bulex

Naast het bestaande gamma condensatieketels wil Bulex verder inzetten op hernieuwbare energie. De twee nieuwe producten die het bedrijf op Batibouw voorstelt zijn de warmtepompboiler Magna AQUA 150/2 en de hydraulische module voor warmtepompen Genia SET. 

Magna AQUA 150/2:  energiezuinige oplossing voor SWW

Bulex breidt zijn gamma warmtepompboilers uit met de Magna AQUA 150/2, een warmtepompboiler van 150 liter die zich onderscheidt door de aansluitingen die zich onderaan het toestel bevinden. Deze versie kan zowel aan de muur gehangen als staand geplaatst worden door middel van de apart verkrijgbare draagstoel. Deze warmtepompboiler heeft een COP van 2,59 bij 7°C en heeft een energielabel A in SWW. De Magna AQUA 150/2 is beschikbaar vanaf februari 2016.

 

Genia SET: eenvoudigere installatie

Om de installatie van de Genia AIR warmtepompen nog te vereenvoudigen, brengt Bulex in juni 2016 de Genia SET op de markt. Deze complete hydraulische module integreert alle nodige componenten, zoals een ingebouwde warmwaterboiler van 184 liter en de warmtepompbesturingsmodule. Bovendien is er in de behuizing ook nog plaats voorzien om op een later tijdstip extra accessoires te integreren zoals een multizonekit. Doordat alles werd geïntegreerd in één enkele behuizing, werkt dit systeem heel plaatsbesparend en kan de installatie snel gebeuren. U heeft enkel nog de Genia SET binnenhuis (die u overal in de woning kan plaatsen) gecombineerd met de warmtepomp Genia AIR die buiten geplaatst wordt. Dit vereenvoudigt niet alleen de installatie, maar ook het onderhoud doordat alle componenten gemakkelijk toegankelijk zijn via afneembare zijpanelen. De Genia SET is beschikbaar vanaf juni 2016.