Doorzoek volledige site
11 maart 2016 | AARON EERDEKENS

Rockfon tilt witheid en helderheid van plafonds naar hoger niveau

Rockfon tilt witheid en helderheid van plafonds naar hoger niveau Illustratie | Rockfon
Rockfon tilt witheid en helderheid van plafonds naar hoger niveau Illustratie | Rockfon
Rockfon tilt witheid en helderheid van plafonds naar hoger niveau Illustratie | Rockfon

Na jaren van onderzoek en ontwikkeling is Rockfon erin geslaagd om een nieuw wit steenwol plafond te ontwikkelen dat witheid en helderheid naar een hoger niveau tilt. Met de Rockfon Blanka komt Rockfon bijzonder dicht bij de creatie van de droom van iedere interieurarchitect, namelijk het perfect witte plafond. 

Speciale coating

Om aan de verwachtingen van architecten te voldoen, wilden de ingenieurs die de Rockfon Blanka ontwikkelden het witste plafondpaneel van steenwol ooit creëren. Tests van het onderzoeksinstituut TÜV Rheinland tonen aan dat de Rockfon Blanka met zijn L-waarde van meer dan 94 het witste plafond van Rockfon is. Het geheim van deze witheid zit in de speciale ultrawitte coating. Die wordt normaal voor space shuttles gebruikt en bevat keramische deeltjes. Mede daardoor bezorgt de coating het plafond een extreem mat en glad oppervlak. De Blanka combineert die gladheid met de eigenschappen inzake akoestiek en brandveiligheid waar ook de andere Rockfon-producten aan voldoen.

 

Natuurlijk licht

De witheid van de Rockfon Blanka verbetert tevens de lichtreflectie en de lichtdiffusie van het plafond. Volgens tests van het onderzoeksinstituut TÜV Rheinland heeft de Blanka een lichtdiffusie van 99% en bedraagt de lichtreflectie-index meer dan 87%. Daardoor kan het plafond door middel van de meest energiezuinige lichtbron, de zon, mee helpen om energie te besparen. De juiste combinatie van een hoge lichtreflectie en een goede lichtdiffusie zorgen voor een eenvormige en regelmatige spreiding van natuurlijk licht. Hierdoor wordt de behoefte aan kunstlicht geminimaliseerd. Dat kan volgens Rockfon een energiebesparing tot 25% opleveren.

 

Vlotte installatiemogelijkheden

Het unieke superwitte en gladde oppervlak van de plafondpanelen draagt ook bij aan een snelle installatie. Het is echter vooral het gebrek aan een verplichte legrichting op het paneel zonder oppervlaktestructuur dat de installatie ervan zo gemakkelijk maakt. De Blanka-panelen kunnen daardoor in iedere richting worden geplaatst. Dit spaart zowel tijd als restafval uit. Dankzij de antistatische eigenschappen van de coating zijn de panelen ook beschermd tegen het stof dat op een bouwwerf wordt gevormd. Ook dit bevordert een snelle installatie.

 

Toekomstgericht

Dankzij een uitstekend niveau van stof- en vuilbestendigheid zijn de panelen bestand tegen gewone slijtage en beschikken ze over een lange levensduur. Daarbij zijn er geen speciale poetsproducten nodig om de panelen schoon te maken. Het volstaat om het afgewerkte plafond met een vochtige doek af te vegen. De steenwollen plafondpanelen bevatten tot 42% aan gerecycleerd materiaal en zijn zelf volledig recycleerbaar. Dit maakt van de Rockfon Blanka-plafondpanelen een duurzaam product met een lange levensduur.

GERELATEERDE DOSSIERS