Doorzoek volledige site
24 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Cosentino presenteert hightech afwerking voor Dekton oppervlakken

Illustratie | Dekton
Illustratie | Dekton
Illustratie | Dekton
Illustratie | Dekton

Producent en distributeur van hoogwaardige oppervlakken voor architectuur en design Cosentino Group komt op Batibouw met een nieuwe higtech gepolijste lijn die dient als afwerking voor zijn Dekton-oppervlakken. De nieuwe afwerking krijgt de naam XGloss en is vervaardigd dankzij een nieuwe nanotechnologische behandeling. 

Nanotechnologie

Het Research and Development Department van Cosentino onderzocht verschillende technieken en ontwikkelingsprocedessen die uiteindelijk resulteerden in de ontwikkeling van het Nanocoating Process. Dat is een proces dat gebruik maakt van nanotechnologie. Deze behandeling geeft Dekton XGloss extra waterafstotende eigenschappen en creërt een grote weerstand tegen vlekken in het oppervlak. Van zichzelf is Dekton al hitte- en krasbestendig. Bovendien verbetert het Nanocoating Process de Dekton-kleur en geeft het een extra glans aan het werkblad.

 

Veelzijdig gebruik

Dekton XGloss is geschikt voor verschillende toepassingen. Door de natuur van het materiaal en dankzij de nieuwe nanotechnologie beschermt X-Gloss tegen alle soorten vlekken en tegen UV-stralen. Hierdoor is XGloss zeker geschikt voor toepassingen in de openlucht. Binnenshuis is Dekton XGloss ideaal voor het afwerken van werkbladen in de keuken of de badkamer en voor de afwerking van vloeren, trappen, gevels, bekleding, enzovoort. Door de combinatie van deze eigenschappen is het product geschikt om zowel in de architecturale als in de designwereld te gebruiken. De Dekton XGloss is verkrijgbaar in verschillende tinten wit, grijs en zwart.