Doorzoek volledige site
29 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Helia introduceert nieuwe producten op Light + Building in Frankfurt

De ThermoX LED Illustratie | Helia
Illustratie | Helia

Elektrotoestellenfabrikant Helia zal naar goede gewoonte aanwezig zijn op de tweejaarlijkse Light & Building-beurs in Frankfurt am Main. Op de stand van Kaiser stelt het zijn laatste nieuwe ontwikkelingen van brandveilige, akoestische of energiezuinige elektro-installaties en van hightech industriële wartels voor. Kaiser vat post in hal acht op stand B70.

Behuizing

het eerste nieuwe product dat Helia tijdens de beurs voorstelt, is de ThermoX LED. De ThermoX LED is een nieuwe luchtdichte behuizing voor ledverlichting tot 9 watt. De behuizing kan worden ingebouwd in zowat elk type van geïsoleerde plafondconstructies in gipskarton, mineraalvezelplaten, MDF- en spaanplaten. De behuizing beschermt het omliggende materiaal tegen hoge temperaturen. De ThermoX LED beschermt de ledverlichting zelf tegen vuildeeltjes en garandeert een luchtdichte afsluiting. Samen met de thermische scheiding tussen armatuur en apparaat wordt de maximale levensduur bereikt.

 

Brandwerende doorvoeringen

Verder stelt Helia een nieuw systeem voor brandwerende doorvoeringen van elektro-kabels en -buizen in massieve plafonds voor. De formaten gaan van 15 cm tot 30 cm. Het nieuwe systeem is een eenvoudige en EOTA-gecertificeerde oplossing. Zo gebeurt het natrekken van nieuwe kabels en buizen in een handomdraai, en dit zonder te moeten kitten en smeren.