Doorzoek volledige site
29 februari 2016 | AARON EERDEKENS

Niko steekt televisie- en internetaansluiting in één contactdoos

Illustratie | Niko
Illustratie | Niko
Illustratie | Niko

Specialist in schakelmateriaal Niko komt met een nieuwe kleine innovatie die zijn producten nog beter doet beantwoorden aan de noden van vandaag. De nieuwe RJ45-coaxaansluiting is één enkele wandcontactdoos op maat van de hedendaagse digitale televisiekijker die zowel een televisie- als een internetaansluiting bevat.

Geen overbodige contactdozen

Wie kiest voor digitale televisie, heeft vandaag de dag achter het toestel minstens drie contactpunten nodig. Het gaat dan om een tv/fm-contactdoos, een RJ-45-contactdoos en nog enkele stopcontacten. Vanaf nu kan de tv-fm-contactdoos worden vervangen door de nieuwe RJ45-coaxaansluiting van Niko. Daardoor komt er ruimte vrij voor een extra stopcontact waar een ander apparaat kan worden ingestoken.

 

Minder installatietijd

Niet alleen wint de consument dankzij de nieuwe aansluiting een contactdoos, het scheelt ook aan installatietijd. De installateur hoeft maar één wandcontactdoos te plaatsen in plaats van twee. In combinatie met een voorbedrade flexibele buis gaat de bekabeling bovendien nog eenvoudiger en sneller dan eerst.

 

Snelle datatransmissie

Niko koos voor een door Telenet Interkabel goedgekeurde coax met een RJ45-data-aansluiting van UTP-categorie 5E. Hierdoor kan het de gebruiker de scherpste en snelste beelden verzekeren. Deze coax is goed voor snelheden tot 1 000 Mbit/s.

GERELATEERDE DOSSIERS